Hibás a PlayStation Plus PS1-emulátora

Hibás a PlayStation Plus PS1-emulátora

2022. május 30. 14:04, Hétfő
A cég által alkalmazott ROM-ok és a frissítési ráta okoz problémákat.

A Sony előfizetéses szolgáltatásának közelgő megújításáról korábban mi is beszámoltunk, legutóbb azt is megtudtuk, hogy a Ubisoft+ is elérhetővé válik, legalábbis bizonyos csomagokon belül. Most elindult az új, összevont platform, ez viszont több hibával együtt debütált.

A Sony május 23-án jelezte a hivatalos blogban közzétett bejegyzésben az új szolgáltatás elindulását, ezt azonban hamarosan negatív visszhangok követték a felhasználók részéről, amelyekben az árazással kapcsolatos hibára hívták fel a figyelmet. Ezt másnap javították, viszont az új PlayStation Plus drágább, bővebb csomagjain belül elérhető PS1-emulátor sem sikerült valami jól, a külsős beszámolók alapján ugyanis a cég által alkalmazott ROM-ok a régi PAL-szabványt támogatják, ezzel pedig a frissítési ráta terén eredményeznek nem túl kellemes élményt a vásárlóknak, akik meg is kezdték a panaszáradat bővítését.


A fent beágyazott videóban jól látható a legfőbb probléma, ami a PAL-szabvány erőltetése miatt keletkezik, ez ugyanis a manapság legtöbb helyen használt 60 Hz-es frissítés helyett a jó öreg 50 Hz-es rátát alkalmazza, mivel pedig a legtöbb PS-játék ezen üzemmódban 25 fps mellett futna (a frissítési ráta egyszerű megfelezésével), a 60 Hz-es megjelenítésnél ilyen, hibás végeredményt kapunk. Érdekesség, hogy korábban, a PlayStation Classic piacra dobásakor is hasonló gondokat láthattunk, viszont akkor lehetőség nyílt bizonyos trükkök alkalmazására, amivel orvosolható volt a jelenség, erre azonban most nincs igazán módunk.

Meglátjuk, mihez kezdenek a hibával, egyelőre azonban PlayStation Plus Premium csomag ezen opciója nem tűnik nagyon vonzónak.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások