Jön fel a Huawei a hajlítható okostelefonoknál

Jön fel a Huawei a hajlítható okostelefonoknál

2022. június 3. 11:07, Péntek
A cég részesedése egyetlen negyedév alatt megduplázódott, bár a Samsungot nem veszélyeztetik.

A hajlítható okostelefonok kategóriájával kapcsolatban az utóbbi hónapokban a különböző kínai gyártók várható újításairól írtunk, legutóbb pedig azt jeleztük, hogy idén már erősebb változatok futnak majd be a piacon. Most egy érdekes felmérés látott napvilágot, amelyben már a Huawei komoly javításáról írnak, az első negyedéves adatokra támaszkodva.

A napokban a kijelzők területére fókuszáló DSCC piackutató cég tette közzé saját részletes anyagát, amelyben ezúttal a hajlíthatók szegmensére fókuszálnak, az első negyedéves fejleményeket sorolva fel nekünk. Ebben arról olvashatunk, hogy bár a Samsung megőrizte tekintélyes előnyét és az első három hónap folyamán a kategória 74 százalékát uralta (ami nyilván a meglévő típusok komoly sikerének köszönhető), a Huawei gyakorlatilag megduplázta saját szeletét, és befolyását 20 százalékra növelte, ami viszont már a kínai piacon elrajtolt P50 Pocket népszerűségét és egyértelmű előretörését mutatja. Természetesen a Google szolgáltatásai ezen készüléken sem találhatók meg, viszont a jelek szerint erre nem is volt igazán szükség.

A harmadik helyen az Oppo végzett, igencsak lemaradva az első két helyezett mögött, a Xiaomi még ennél is gyengébben muzsikált, a Vivo és a Royole részesedése pedig nem is kivehető a cég által közölt ábrán. Ami a tulajdonképpeni forgalmat illeti, ezen okostelefonokból idén nagyjából 16 millió példány kelhet el, ami nyilván a teljes piac egy apró szeletét teszi csak ki. Mégis, a terület jelentősége folyamatosan növekedni fog, és míg a nemrég lezárult negyedévben 2,2 millió darab talált csak gazdára, a jövőben jóval nagyobb számokat látunk majd itt. Az egyes típusok versenyében a Galaxy Z Flip 3 végzett magasan az első helyen, a második a Z Fold 3 lett, míg a harmadik helyre már a Huawei fent említett fejlesztése, a P50 Pocket jött fel.

Idén a Samsung újabb megoldásokat dob majd piacra, ezek ráadásul a tavalyi árszint alatt maradhatnak, legalábbis az eddig felbukkant külsős információk alapján. Az Oppo, a Vivo, a Honor és a Xiaomi a példányszám felfuttatásán munkálkodik majd, meglátjuk, mekkora sikerrel.

Listázás a fórumban