Jön az elektromos Ferrari

Jön az elektromos Ferrari

2022. június 13. 15:02, Hétfő
Jelentős olaszországi bővítéssel készülnek az új generáció sorozatgyártására.

A jól ismert olasz gyártó kapcsán nemrég írtunk arról, hogy már ők is hibrid megoldást mutattak be, ami jelzi az idők változását. Most egy komoly bővítési tervről érkezett hír, ezzel már a tisztán elektromos példányok sorozatgyártását alapoznák meg.

A Bloomberg hírügynökség számolt be a napokban arról, hogy a jól értesült források szerint a Ferrari komoly bővítésre készül a Maranellóban található telephelyen, ahol a sorrendben harmadik gyártósort építenék fel. Az első példányokra nyilván még néhány évet várnunk kell, viszont az idén kinevezett új vezérigazgató, Benedetto Vigna, a hírek szerint teljesen új tervvel készül az elektromos meghajtásra épülő család kiépítésére, annak megalapozására, amivel az eddig összehozott komoly lemaradást dolgoznák le, mégpedig az évtized közepéig, ami igencsak ambiciózus elképzelésnek tűnik.

Az új EV-stratégia részét képezi a most pletykált komoly bővítés. A munkálatok állítólag már el is kezdődtek a helyszínen, ahol a leendő gyártósorhoz vezető utat készítik elő, a terep megtisztításával. A bővítés részét képezi a saját kutató-fejlesztő központ létrehozása, amely már az akkumulátorok területén állna elő új, házon belüli megoldásokkal, erre nyilván szükségük is lesz ahhoz, hogy versenyképes ajánlatokkal álljanak elő. Érdemes megjegyezni, hogy Vigna kinevezése után komoly átszervezés indult el a cégen belül, több új vezető érkezett az első ember korábbi cégétől (STMicroelectronic), ők nyilván új lendületet voltak hivatottak magukkal hozni.

A soron következő lépés a 12 hengeres motorra épülő Purosangue SUV piacra dobása lesz, ez egyes hírek szerint korlátozott példányszámban jelenik majd meg, jó eséllyel kizárólag a cég meglévő ügyfelei részére, ez azonban még nem teljesen világos. Az első elektromos modellek legkorában 2025-ben bukkanhatnak fel.

Listázás a fórumban