A Spotify megvásárolta a Sonanticot

A Spotify megvásárolta a Sonanticot

2022. június 20. 23:19, Hétfő
A tranzakció erősíti az európai technológiai ipart és együttműködést.

Két héttel ezelőtt vált ismertté, hogy számítógéppel generálták Val Kilmer hangját. A színész 2014-ben veszítette el a beszédképességét és egy gépi tanulási algoritmus segítségével "hozták vissza" a hangját a Top Gun: Maverick című filmben. A siker annak volt köszönhető, hogy Kilmer tavaly óta együttműködik a Sonantic londoni szoftverfejlesztő céggel.

A Spotify most bejelentette, hogy átveszi a Sonantic mesterséges intelligencia szakértőit, akik arra specializálták magukat, hogy a szövegeket beszéddé alakítják át. A szakemberek hosszú távú célja az, hogy lehetőleg nagyon valósághű hangokat hozzanak létre a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás segítségével. A felvásárlásban biztos, hogy szerepet játszik a Top Gun: Maverick sikere és a Sonanticnak az alkotás elkészítésében való szerepvállalása.

A Spotify képviseletében Ziad Sultan, a vállalat személyre szabásért felelős alelnöke hangsúlyozta, hogy a Sonantic által kifejlesztett technológiákat elsősorban arra akarják használni, hogy az előfizetőiknek teljesen új tapasztalatok megszerzését biztosítsák. A platformnak a szövegfelolvasó képesség volt a legcsábítóbb, úgy vélik, hogy hosszú távon a jó minőségű hang fontos lesz a zenehallgatásban való részesedésük növelésében. Ez a hangtechnológia például lehetővé teheti, hogy akkor is kontextusfüggő ajánlatokat tegyenek, ha éppen senki nem nézi a képernyőt.

Az integráció lehetővé teszi számukra, hogy új és még személyre szabottabb módon vonzzák be a felhasználókat. Zeena Qureshi és John Flynn, a Sonantic társalapítói kiemelték, hogy hisznek a hang erejében és abban, hogy képes mélyebb kapcsolatot kialakítani a hallgatókkal világszerte. Emellett úgy vélték, hogy a világ legnagyobb hangplatformján minden eddiginél jobbak lehetnek.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások