50 millió telefonon ül a Samsung

50 millió telefonon ül a Samsung

2022. június 24. 23:46, Péntek
A raktáron csücsülő készlet óriásira hízott, ez viszont az év végére lecsökkenhet.

A Samsung kapcsán nemrég azt jeleztük előre, hogy egyes források szerint búcsúzhatnak a Galaxy FE-telefonok, a dél-koreai cég azonban a jelek szerint némileg elszámította magát az idei évvel kapcsolatban. A raktárkészlet hatalmasra nőtt, ezt most korrigálják, hogy az évet sokkal jobban zárják majd.

A napokban a The Elec adott hírt a disztribúciós hálózaton belül porosodó Galaxy-okostelefonok számának alakulásáról, ez pedig hatalmas növekedést mutat. Saját értesülésük szerint jelenleg mintegy 50 millió példány vár értékesítésre, illetve kiszórásra, ami a tipikus mennyiség nagyjából duplája, mivel a vállalat többnyire az éves mennyiség 10 százalékát tartja a disztribúciós hálózaton belül, a fenti szám azonban már 20 százalékos arányt jelent. A jelek szerint az orosz-ukrán háború, valamint az idei évre tervezett hatalmas példányszám okozta a duplázást, ami nyilván nem jó a cégnek, viszont a világ végét sem jelenti számukra, hiszen a vásárlói kereslettel nincsenek óriási problémák.

A Samsung eredetileg 300 millió okostelefont szeretett volna értékesíteni az idei évben, ehhez pedig egy 330 millió darabszámos gyártási eredmény társult volna. Ennek megfelelően az év első hónapjában 20-20 millió készüléket gyártottak le, ezt csökkentették fokozatosan havi 10 millióra, amelyet májusra sikerült elérni. Április és május között 30-70 százalék között mértékben csökkentették a megrendeléseket a beszállítóktól, vagyis nem számítanak gyors javulásra, viszont az év végére normalizálódhat a helyzet, hiszen akkor befutnak majd az új típusok, így például a Galaxy Z Fold 4 és a Galaxy Z Flip 4, a Galaxy A-vonal pedig továbbra is népszerű, ami szintén segíthet.

Mindkét hajlítható jövevény némileg olcsóbb lehet a jelenlegi generációnál, ami növelheti a vásárlói érdeklődés mértékét.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások