E-Hummert tesztel az amerikai hadsereg

E-Hummert tesztel az amerikai hadsereg

2022. július 31. 10:38, Vasárnap
Ők is szeretnének elektromos járművekre váltani, ezt most a civil változattal kezdik meg.

A Hummer meglehetősen jól ismert névnek számít az autózás iránt érdeklődők és a teljesen laikusok körében is, tavaly ezzel kapcsolatban arról olvashattunk, hogy végre bemutatkozott a méretes autó elektromos változata. Most ennek tesztelését kezdi meg az amerikai hadsereg, amely már a nagy átállás első lépése lenne.

A GM Defense jelentette be a napokban, hogy sort kerítettek az első példány leszállítására, ahogy azt korábban maga Biden elnök is előre jelezte. Még április második felében olvashattunk arról, hogy az amerikai fegyveres erők minden egyes járművét szeretnék valamilyen elektromos változatra lecserélni, erre több milliárd dollárt költenek, a cél ugyanis a „klímabarát” jelleg kialakítása, ami egy ilyen testület esetében kissé furcsának, olykor egyenesen nevetségesnek hat. Az ideológia híveit mindez nem zavarja, a program mindenképpen folytatódik, ennek keretében kapták most meg az első elektromos Hummert, amelyet augusztus végéig szállítanának le.

Arról egyelőre nem beszéltek, hogy milyen áron adták el az autót, ez azonban a kereskedelmi forgalomban 109 ezer dollárt kóstál. Érdekes, hogy a fegyveres erők a civil használatra szánt példánnyal kezdik el az átállást, annál inkább, mert a GM Defense 2020-ban már megnyert egy 214 millió dolláros pályázatot az új Infantry Squad Vehicle (ISV) kifejlesztésére, kifejezetten a hadsereg számára. Ez a jelek szerint a 2020 Chevrolet Colorado ZR2 típusra épülne, a mobilitást helyezve előtérbe, akár 9 katona gyors szállításával. Eközben az elektromos Light Reconnaissance Vehicle (eLRV) prototípusát is elkészítették, ennek leszállításáról azonban egyelőre még nem esett szó.

Az e-Hummer 1000 lóerőt vonultat fel, ennek révén alig 3 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből a 100 km/h-s iramra – meglátjuk, ezt miként és mennyiben hasznosítják majd a fegyveres erőknél.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások