NFT-kben őrzi meg családi örökségét egy cseh nemes

NFT-kben őrzi meg családi örökségét egy cseh nemes

2022. augusztus 11. 17:14, Csütörtök
A család egyedi módon teremti elő az értékes ékszerek és festmények restaurációs költségeit.

Az úgynevezett nem behelyettesíthető tokenek (NFT) gyakorlatilag digitális eredetigazolások, olyan tulajdoni lapok, amelyekkel bizonyítható egy eszköz, kép, animáció, videó vagy más tárgy birtokosa. Az NFT-k jelenleg rendkívül népszerűnek számítanak. William Rudolf Lobkowicz, az azonos nevű cseh nemesi család sarja, a családi örökség megőrzésében az NFT-kre támaszkodik. A férfi mostanra 300 000 dollárt gyűjtött össze az örökség részét képező tárgyak restaurálására és az összeget ékszerek és festmények NFT-kként való értékesítéséből szerezte.

Az örökség összesen három kastélyból, egy palotából, 20 000 műtárgyból és ékszerből, 65 000 ritka könyvből, 5000 zeneműből, köztük Beethoven V. szimfóniájának egy korai példányából, valamint 30 000 egyéb fóliánsból áll. Az utóbbiak közül néhányat állítólag soha nem nyitottak ki.

William Rudolf Lobkowicz és családja elkötelezte magát ezen értékes ereklyék megőrzése mellett, miután azok először a nácik, majd a kommunisták kezébe kerültek. Mivel a restaurálás és a megőrzés nemcsak sok időbe, hanem sok pénzbe is kerül, a férfi azzal az ötlettel állt elő, hogy a családi kincsekről NFT-ket készíttet, majd értékesíti az egyedi digitális másolatokat. Az egyes tárgyak helyreállítási költségei így finanszírozhatók, miután az NFT-ket pontosan azon az áron adják el, amennyibe a szóban forgó darab restaurálása kerülne. A helyreállítás után a tulajdonosok egy második NFT-t kapnak a helyreállítás "bizonyítékaként". Ez a jelvény ezután reprodukálja a restaurált műalkotást.

A család az NFT-k eladásán keresztül egy új közönséget is szeretne megcélozni és egyfajta támogatói és mecénási közösséget létrehozni, amely innovatív módon lép kapcsolatba a gyűjteménnyel. "Látjuk a lehetőséget a Web 3 technológia használatában a kultúra megőrzésében" - hangsúlyozta William Rudolf Lobkowicz.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások