Nagyott esett az nVidia eredménye

Nagyott esett az nVidia eredménye

2022. augusztus 10. 10:27, Szerda
Az AMD eközben komoly mértékben javított, csökkentve lemaradásán.

Az nVidia háza táján nemrég futott be hír arról, hogy a cég csökkentette árait, eközben azonban az eladási adatokra is komoly figyelem hárul, nem véletlenül, hiszen a grafikus kártyák területén folyó küzdelem sokakat érdekel. A jelek szerint az elmúlt időszakban az AMD teljesített sokkal jobban, míg a zöld csapat nagyot rontott.

A gyártó a napokban tette közzé a második negyedévre (és az első félévre) vonatkozó előzetes számait, amelyek ezt az esést mutatják meg nekünk. Kiderül a jelentésből, hogy az év első hat hónapja alatt alig 2 milliárd dollár származott a grafikus kártyák eladásából, miközben egy évvel korábban ez még 3 milliárd dollár felett volt. A durva visszaesést a cég alapítója és első embere az alkatrészhiánnyal, valamint a makrogazdasági bizonytalansággal indokolta meg, viszont a jelek szerint ez a nagy rivális AMD-t jóval kevésbé érintette, a „pirosak” ugyanis jelentős mértékben javítani tudtak saját eredményükön.

Az AMD saját részletes jelentésében a hónap elején arról számoltak be, hogy a második negyedévben 1,7 milliárd dolláros bevételre tettek szert, legalábbis a játékos szegmensben. Ezzel ez a részleg a második legjobb lett a cégen belül, miközben a legnagyobb összeg, 2,2 milliárd dollár, továbbra is a központi processzorokból futott be. Az időszak alatt 6,6 milliárdnál állt meg a teljes bevétel, ami sorrendben nyolcadik alkalommal jelent újabb rekordot, ez pedig az év hátralévő részében is hasonlóan alakulhat, mivel erős keresletet várnak az 5 nanométeres megoldások kategóriájában.

Érkezőben vannak már az új generációk, amit az nVidia esetében az újabb komoly kedvezmények jeleznek előre. A csúcskategóriás fejlesztések terén továbbra is ők állnak jobban, az AMD viszont a szerényebb (és a konzolos) típusok révén nyomul előre.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások