Intelligens robotokat fejleszt a Boston Dynamics és a Hyundai

Intelligens robotokat fejleszt a Boston Dynamics és a Hyundai

2022. augusztus 29. 12:33, Hétfő
A két fél egy új intézet keretében a kutatást és a technológiafejlesztést ötvözi.

A Hyundai Motor Group és a konszern részét képező Boston Dynamics robotikai társaság egy olyan kutatóintézetet hozott létre, ahol a különböző területek legokosabb elméi fejlett robotokat fognak fejleszteni. A Boston Dynamics AI Institute induló tőkéje 400 millió dollár és a küldetése az, hogy "alapvető előrelépéseket tegyen a mesterséges intelligencia (AI), a robotika és az intelligens gépek területén". Az új intézet a kutatást és a technológiafejlesztést fogja ötvözni, mint ahogy az a cégeknél szokás, de a fő hangsúly a kutatáson lesz.

Ennek érdekében az intézet a mesterséges intelligencia, a robotika, az informatika, a gépi tanulás és a mérnöki tudományok legokosabb elméit szeretné alkalmazni. Négy fő terület lesz: Kognitív mesterséges intelligencia, Atlétikai mesterséges intelligencia, Szerves hardvertervezés, valamint Etika és politika. Az egyes területek nem csak belső fejlesztéseket végeznek, hanem külső partnerekkel, például egyetemekkel és vállalati kutatólaboratóriumokkal is együttműködnek.

Marc Raibert, a Boston Dynamics alapítója és az intézet leendő igazgatója "olyan fejlett robotok és intelligens gépek jövőbeli generációit kívánja kifejleszteni, amelyek okosabbak, mozgékonyabbak, élesebbek és biztonságosabbak, mint bármi, ami ma létezik".

A Boston Dynamics AI Institute székhelye az amerikai Massachusetts államban van, ami nem véletlen, hiszen a közelben található a Harvard Egyetem és a Massachussetts Institute of Technology (MIT). Így magától értetődhet számos vezető mesterséges intelligencia-, robotika- és mérnöki tudós elcsábítása. A Hyundai azonban nem nyilatkozott erről, és nem indokolta a választott helyszínt. Emellett a közvetlen közelben számos ismert kutatóintézet és cég található, köztük a Google, a Moderna, a Koch Intézet, a Whitehead és a Microsoft.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások