Itt a Snapdragon 6 és 4 Gen 1

Itt a Snapdragon 6 és 4 Gen 1

2022. szeptember 8. 23:04, Csütörtök
A Qualcomm jobb teljesítményt és prémium funkciókat hoz a középkategóriába.

Az okostelefonokba és egyéb hordozható eszközökbe szánt chipjeiről ismert cég utoljára egy kifejezetten csúcskategóriás megoldást dobott piacra, akkor arról írtunk, hogy nagyon erős lett a Snapdragon 8+ Gen 1. Most a középkategóriában erősítenének, mégpedig egyszerre két eltérő változattal.

A gyártó hivatalos bejelentésében a Snapdragon 6 és 4 Gen 1 bemutatkozásáról olvashatunk, e két új jövevény néhány hónapon belül bukkan majd fel a különböző okostelefonokban. A cég állítása szerint ezzel alaposan megnövelik a mainstream megoldások vonzerejét, ugyanis olyan sebességet és funkciókat hoznak el a középső kategóriába, amely eddig többnyire a prémium fejlesztéseknél volt csak elérhető. A Snapdragon 6 Gen 1 például a játékoknál 35 százalékkal jobb futást ígér az elődhöz képest, amely a jelenleg is kapható Snapdragon 695 5G. Ehhez a Snapdragon X62 5G-modem társul, amely a 2,9 Gbps-os átviteli plafont kínálja, miközben a kameráknál akár 108 megapixeles érzékelőket is alkalmazhatunk.

A még szerényebb készülékeknél a Snapdragon 4 Gen 1 hozna el teljes megújulást, szintén az eddig látottaknál jobb mutatókkal. A központi processzor esetében 15 százalékos, a grafikus vezérlő terén pedig nagyjából 10 százalékos javulást ígérnek, legalábbis a jelenlegi generációhoz képest, a listán azonban tripla-ISP, valamint a „multi-frame noise reduction” funkciója csatlakozik, ez utóbbi nyilván a még tisztább, még élesebb képekért felel majd. A chip szintén lehetővé teszi a 108 megapixeles kamerák alkalmazását, a Snapdragon X51 5G-modem révén pedig akár 2,5 Gbps-os átviteli sebességet érhetünk el, nyilván ideális körülmények között.

Az erősebb példány a jövő év első negyedében bukkanhat majd fel a különböző készülékekben, a szerényebb változat ezt a második negyedévben követné.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások