Videókon látható a GTA 6

Videókon látható a GTA 6

2022. szeptember 19. 17:47, Hétfő
Méretes adatlopás eredményeként vehetjük most közelebbről szemügyre a játékot.

A Rockstar jól ismert sorozatának következő epizódja hónapok óta viszonylag gyakran szerepel a hírekben, mi legutóbb arról írtunk, hogy az új példány nagyon látványos lesz. Most egy komoly adatlopás miatt jelentek meg az újabb beszámolók, mégpedig videókkal kiegészítve, így a játékot annak futása közben figyelhetjük meg.

A napokban a teapotuberhacker néven futó illető közölte egyes online fórumokon, hogy saját kezébe került a GTA 5 és a GTA 6 forráskódja, további elemei, valamint ez utóbbi játék házon belüli tesztelésre szánt verziója, amelyről több videót is közzétett. Ezekben a játékot működés közben láthatjuk, és bár egyes részeket még az előző epizódból származó elemekkel töltenek ki, ez már jól megmutatja nekünk, hogy mivel készülnek a fejlesztők. Nem sokkal később a Bloomberg egyik munkatársa megerősítette a forrás állításainak hitelességét, ami egyben azt is jelenti, hogy az Uber elleni fenyegetést és adatlopást követően most a Rockstar esett áldozatul a hackernek, aki így jól felvillanthatja a készülőben lévő játék fontosabb részeit.

A stúdió természetesen már megtette az első ellenlépéseket, ezek révén mind a YouTube oldalára feltett videókat, mind pedig a fórumon eredetileg közzétett témát eltávolították. Ez utóbbi amúgy mintegy 90 különböző klipet tartalmazott, viszont a Twitter fent hivatkozott lapjain még mindig elérhetők az egyes darabok, bár ezeket nemsokára szintén eltüntethetik majd. Ezeken jól látható, hogy valóban korai tesztpéldányról van szó, amely korábban látott vizuális elemeket, valamint félkész dialógust tartalmaz, viszont mindenképpen fontos fejlemény, hogy most először láthatjuk, miként fut a játék és hogy az nagyjából mit tartogat számunkra.

A korábbi pletykáknak megfelelően két főhősre számíthatunk, ezek egyike már női karakter lesz – meglátjuk, az elkövetkező hónapokban milyen további információk látnak majd napvilágot a játékról.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások