Még nagyobb lesz az iPhone 15

Még nagyobb lesz az iPhone 15

2022. szeptember 20. 14:05, Kedd
Az új család eltérő nevekkel futhat be, gyorsabb töltéssel, akár már csatlakozó nélkül.

Az Apple ebben a hónapban rántotta le a leplet az iPhone 14-ről, amelyet nem sokkal később további, már a soron következő chipekre vonatkozó információk követtek. A napokban újabb részletek szivárogtak ki, ezekből már több következtetést is levonhatunk a jövőre megjelenő generációra vonatkozóan.

A Twitter oldalán bukkant fel egy újabb rövid bejegyzés, egy több alkalommal megbízhatónak bizonyult forrás révén. Eszerint az iPhone 15 már új nevekkel futna be, a telefonokat ugyanis sorrendben az iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro, valamint 15 Ultra néven dobnák piacra. Az utolsó példány váltaná fel a jelenleg igencsak népszerű Pro Max típust, ez 6,7 hüvelykes kijelzőt kapna, néhány további, egyedi funkcióval és jellemzővel, várhatóan 1200 dolláros induló áron. Mind a 4 változatnál felbukkanna a most megismert Dynamic Island, eközben a töltés iramát javítanák, a 8K-videók lejátszása is lehetővé válna, az viszont még nem világos, hogy miként döntenek majd a csatlakozók terén.

Azt jól tudjuk, hogy az EU kötelezővé tenné az USB-C alkalmazását, ez viszont elsősorban azon megoldásokra vonatkozik, amelyek valamilyen csatlakozót hordoznak magukon. Könnyen lehet, hogy az Apple teljesen száműzi a fizikai csatolót, ahogy azt annak idején a jack-dugóval is megtették, ebben az esetben pedig a MagSafe kerülne itt is előtérbe, ahogy azt most az AirPods Pro 2 esetében is láthattuk. Mivel a SIM-tálcát is száműzték (legalábbis a tengerentúlon), ettől valószínűleg nem riadnának vissza, nem beszélve arról, hogy a MagSafe alkalmazásával a profit is megugrana, mivel az ahhoz kapcsolódó kiegészítők több pénzt hoznak a házhoz.

Felmerült, hogy az Apple nem szánja el magát semmilyen változtatásra, mivel az EU csak egy évvel később, 2024-ben vezetné be a fenti követelményt, így a jövő évben megjelenő telefonok megtartanák a Lightning-portot.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások