500 millió dollárnál tart a Star Citizen

500 millió dollárnál tart a Star Citizen

2022. szeptember 23. 21:17, Péntek
A játék még mindig nem készült el, viszont a bevételnél újabb komoly mérföldkövet értek el.

A Cloud Imperium Games által fejlesztett Star Citizen hosszú évek óta tartja lázban a sci-fi területe iránt érdeklődő játékosokat, akik nem sajnálják a pénzt a készülőben lévő alkotásra. 2017 végén még arról adtunk hírt, hogy 175 millió dollárt kalapoztak össze a projektre, ami már akkor is hatalmas összegnek számított, mostanra azonban már a félmilliárdot is meghaladták.

A játék hivatalos oldalán vehetjük szemügyre a közösségi alapokra helyezett pénzgyűjtés aktuális helyzetét, valamint annak eddigi eredményeit. Ebből gyorsan kiderül, hogy már túllépték az 500 millió dolláros határvonalat, ami azt jelzi számunkra, hogy az érdeklődés nem lanyhul. Dacára annak, hogy továbbra is csak kisebb frissítésekkel igyekeznek tartani a lelkesedést a tábor tagjaiban, a lelkes rajongók nem vesztették el a hitet, így a tavaly novemberben elért 400 milliós mérföldkőhöz képest alig 10 hónap alatt dobtak össze újabb 100 millió dollárt a projektre. Június különösen kedvező időszak volt a cég számára, akkor 30 nap alatt jött össze több mint 20 millió dollár. Ezt persze különböző, játékon belüli ajánlatokkal, így például hajókkal igyekeznek tovább emelni, ami a jelek szerint bevált.


A fejlesztők legutóbb néhány hónappal ezelőtt tettek elérhetővé egy újabb nagyobb frissítést, amely a 3.17-es Alpha-verziószámot kapta meg. Ebben egyebek mellett az egyes bolygókon megjelenő folyókat, az űrhajók közötti, repülés közbeni újratöltés lehetőségét, valamint a loot megújult rendszerét emelték ki komoly előrelépésként, a soron következő, 3.18-as verzió pedig többek között a hajók lebontását és az egyes alkatrészek eladását teszi majd lehetővé, de emellett helyet kap abban a szerverek közötti objektum-perzisztencia, valamint a börtönök kibővített játékeleme is.

A fejlesztés menetét a hivatalos oldalon vehetjük szemügyre, a jelek szerint még hosszú évekre vagyunk a valóban teljes változat megjelenésétől.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások