Visszatértek a Samsung akku-gondjai

Visszatértek a Samsung akku-gondjai

2022. október 3. 00:08, Hétfő
Egyre több Galaxy-telefon akkumulátorával akadnak problémák, a jelenség túl gyakori.

A dél-koreai gyártó kapcsán legutóbb arról számoltunk be, hogy egyszerre 5 megoldást mutatott be a cég vezetése, amelyek a meglévő vonalakat egészítik ki. Most külsős források adtak hírt arról, hogy gyanúsan sok okostelefonnál merülnek fel akkumulátoros problémák, vagyis a jelek szerint visszatértek a korábbi gondok.

Annak idején mi is több alkalommal írtunk a Galaxy Note 7 ilyen jellegű tüneteiről, amelyek alaposan megtépázták a piacvezető cég hírnevét. A napokban egy jól ismert YouTube-csatornán részletezték a jelenlegi problémákat, kiemelve, hogy gyanúsan sok Galaxy-telefonnal akadnak gondok, az akkumulátorok ugyanis egymás után mondják fel a szolgálatot, megkeserítve a felhasználók életét. Ez persze nem kizárólag a Samsung megoldásait érinti, hiszen a lítium-ion akkuk életpályája során általában elérkezik egy olyan pont, ahol az öregedés miatt félrecsúszó kémiai reakciók gázokat generálnak, ezáltal pedig megindul a fontos komponens tágulása, ami akár a gyulladáshoz is elvezethet. A Samsung fejlesztéseinél azonban különösen gyakoriak az ilyen és hasonló tünetek, amit idővel a videót készítők is észleltek.

A területre fókuszáló videókat összeállító és azokat rögzítő személyek kiemelten alkalmasak a fenti trend megfigyelésére, hiszen ők általában több száz okostelefont tárolnak, ezeket pedig nem túl gyakran veszik igénybe, ami kifejezetten káros az akkumulátorokra, hiszen a feltöltés és lemerülés elmaradása megrövidíti azok élettartamát. A gyártók az 50 százalék körüli szintet ajánlják azok számára, akik ritkán használják csak készülékeiket, ezt nyilván a fenti illetők nem mindig tartják be, így is fontos figyelmeztető jel azonban, hogy az utóbbi hónapokban a tünetek elszaporodását figyelték meg.

A Samsung egyelőre nem reagált a beszámolóra, ezt viszont nem hagyhatják sokáig szó nélkül.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások