20 milliónál tart a Cyberpunk 2077

20 milliónál tart a Cyberpunk 2077

2022. október 2. 12:49, Vasárnap
A játék a nehéz indulás ellenére is népszerű maradt, most komoly mérföldkövet értek el.

A CD Projekt RED fejlesztéséről nem is olyan régen írtuk azt, hogy annak döcögős, sok negatív visszhangot kiváltó rajtjáért a külsős partner is felelős, viszont ezt most a sikert jelző újabb beszámoló követte a sorban, egy komoly értékesítési mérföldkő elérését jelezve. A játék tábora ezzel folyamatosan bővül, jövőre pedig egy újabb kiegészítő bukkan majd fel.

A cég egy rövid Twitter-bejegyzésben jelentette be, hogy a napokban a 20 milliós példányszámot is túllépték, ami mindenképpen komoly eredménynek számít. Legutóbb még áprilisban tettek közzé egy hasonló jelentést, akkor azonban 18 milliónál tartottak, azóta pedig több frissítést is elérhetővé tettek, de megjelent az Edgerunners névre keresztelt spinoff is, amely már az anime műfajába viszi át a márkát. A fenti számmal kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy a stúdió másik nagy projektje, a The Witcher 3: The Wild Hunt, 40 millió darabnál tart, ez utóbbi játék viszont eredetileg 2015-ben rajtolt el, vagyis jóval hosszabb idő állt rendelkezésre az eladások növelésére.


Ahogy arról mi is írtunk, a Cyberpunk 2077 két évvel ezelőtti bemutatkozása nem volt tökéletes, a játékosok részéről számos negatív visszajelzés futott be. A jelek szerint azonban a javításokkal sikerült helyreállítani a vásárlói bizalmat, most pedig készülőben van a következő nagy kiegészítő, amely a Phantom Liberty névre hallgat, és amolyan kém-thrillerként rajtolna el, Keanu Reeves közreműködésével. Emellett a hivatalos moddoló eszközök elérhetővé tételét említhetjük még meg fontos előrelépésként, ez nyilván szintén szerepet játszott a fenti eredmény elérésében.

A Phantom Liberty várhatóan jövőre jelenik meg, a PC, az Xbox és a PlayStation friss generációja, valamint a Google Stadia támogatásával.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások