Hogy élhettek az emberek eddig kiterjesztett valóság nélkül?

Hogy élhettek az emberek eddig kiterjesztett valóság nélkül?

2022. október 3. 23:54, Hétfő
Az Apple első embere évek óta lelkesen támogatja a technológiát.

Tim Cook egy egyetemi rendezvényen kijelentette, hogy az emberek "hamarosan" azon fognak csodálkozni, hogy hogyan is élhettek korábban a kiterjesztett valóság nélkül. A Nápolyi II. Frigyes Egyetemen (Universita degli Studi di Napoli Federico II) tartott rendezvényen az üzletembert az "Innováció és nemzetközi menedzsment" témakörben díszdoktorrá avatták. Ezután a hallgatók kaptak szót, a kérdéseket előre be lehetett nyújtani. A menedzsert arról kérdezték, hogy milyen jövőbeli technológiák izgatják. Elsőként a mesterséges intelligenciáról beszélt, amely "alapvetően mindent befolyásoló horizontális technológia, amely mindent érinteni fog az életünkben". Úgy vélte, hogy ez már az Apple Watch okosórával elkezdődött.

A társaság első embere ezután áttért a kiterjesztett valóság témájára, amely miatt "szuper izgatott". "Nagyszerű beszélgetést folytattunk ma itt, de ha ezt ki tudtuk volna egészíteni valamivel a virtuális világból, valószínűleg még jobb lett volna. Ez minden bizonnyal megvalósul a nem túl messzi jövőben. Aztán amikor visszatekintünk arra a pontra [...] csodálkozni fogunk, hogy hogyan élhettük az életünket a kiterjesztett valóság nélkül. Ez körülbelül olyan, mintha ma azt kérdeznénk magunktól, milyen volt internet nélkül felnőni" - hangsúlyozta Tim Cook. Az üzletember megismételte érvelését, miszerint a kiterjesztett valóság "mélyreható" a számára.

Az Apple által fejlesztett AR/VR szemüveg jövőre jelenik meg a boltokban. A cég nagy lehetőségeket lát benne, oktatásra, demonstrációs célokra és egészségügyi célokra is használhatónak tartják.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások