Kaliforniában bárki kérhet digitális rendszám­táblát

Kaliforniában bárki kérhet digitális rendszám­táblát

2022. október 17. 23:05, Hétfő
Ezek fekete vagy fehér hátterű nagy felbontású kijelzők, havonta fizetni kell a használatukért.

Néhány évvel ezelőtt Kaliforniában elindult a digitális rendszámtáblák kísérleti programja, amely sikeresen lezajlott. Most az Autoblog arról számolt be, hogy a szövetségi állam minden autótulajdonos számára hozzáférhetővé tette az ilyen rendszámtáblákat. Ez egy nemrég elfogadott törvényjavaslatnak (AB-984) köszönhető. Fontos megkötés ugyanakkor, hogy jelenleg csak a Reviver nevű gyártó kínálhat és értékesíthet ilyen termékeket. A vállalat közölte, hogy eddig körülbelül 10 000 ilyen rendszámtáblát tudtak értékesíteni, de ezek a számok a kapcsolódó kísérleti programból származnak. Azáltal, hogy a projekt immár mindenki számára elérhetővé vált, a számok minden bizonnyal jelentősen emelkedni fognak.

A digitális rendszámtáblák monokromatikus nagy felbontású kijelzők, amelyek világos és sötét üzemmódban is működtethetők, azaz fehér vagy fekete háttérrel rendelkeznek. Ezeket a kijelzőket a beépített akkumulátor vagy az autó akkumulátora is táplálhatja. Az Autoblog rámutatott, hogy csak annak érdemes ilyen rendszámot beszereznie, akinek tetszik annak kinézete. E megoldások korlátozott mértékben személyre szabhatók, hiszen a tényleges szám/betű kombináció alatt a járművet "azonosító" szöveg is alkalmazható.


A Reviver hangsúlyozta, hogy a digitális rendszámtáblák -40 Celsius-fok és 80 Celsius-fok között működnek. A cég hozzátette, hogy ezek a megoldások különböző funkciókkal is rendelkeznek majd, többek között lopott autókra való figyelmeztetéssel, integrált útdíj- és parkolási számlázási rendszerrel, járműdiagnosztikával és még sok mással. A digitális rendszámtáblák jelenleg csak előfizetési konstrukció keretében érhetők el, négy évig havonta legalább 19,95 dollárba kerülnek. Az összeg egyben is kifizethető, akkor a járműtulajdonosnak 215,40 dollárt kell átutalnia minden évben. A rendszámtáblák szakszerű beszereléséért 150 dollárt kell fizetni.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások