Alakul a negyedik iPhone SE

Alakul a negyedik iPhone SE

2022. október 27. 14:22, Csütörtök
Már összeállt az okostelefon, amely egy régebbi modell külalakját ölti magára.

Az Apple telefonos vonala kapcsán legutóbb arról számoltunk be, hogy a vártnál alacsonyabb kereslet miatt visszavágják az iPhone 14 gyártását, nem sokkal később azonban az is kiderült, hogy a cég tovább faragott a Samsung előnyéből. Készülnek az újabb típussal, amely már a vékonyabb pénztárcával rendelkezőket hódítaná meg.

Egy, korábban több alkalommal megbízhatónak bizonyult kiszivárogtató részletezte a napokban az iPhone SE (2023) főbb jellemzőit, felsorolva a külsőt, valamint a burkolat alatt elhelyezkedő komponenseket. Ebből kiderül, hogy a jövő év elején felbukkanó készülék kísértetiesen hasonlít az iPhone XR vonalaira, ennek megfelelően ez is egy 6,1 hüvelykes kijelzőt kap, amely a hagyományos felső bevágást vonultatná fel, dacára annak, hogy ez utóbbit a legtöbb gyártó már száműzte. Nagyon úgy tűnik, hogy megtartják a jelenlegi változat esetében elérhető három színt, a Face ID által használt komponensek ezen bevágáson helyezkednek el, a káva pedig a szokásosnál picit nagyobb lesz.

Fontos kitétel, hogy egyelőre megmarad a Lightning-csatlakozó, ami nyilván nem vált majd ki nagy örömöt az európai illetésekből, eközben pedig szintén megtarthatják az XR felbontását, akkumulátorának méretét, valamint 12 megapixeles hátoldali kameráját. Az még nem világos, hogy a teljesítményt az A15 vagy A16 Bionic chip biztosítaná, jelenleg mindkét változat elképzelhetőnek tűnik, bár a várhatóan alacsonyabb ár inkább előbbi típus alkalmazását valószínűsíti. Az 5G támogatása jóval egyértelműbb részlet, ezt minden bizonnyal nem hagyják el, bár a pontos specifikációt csak valamikor később ismerhetjük meg.

Ahogy említettük, az új telefon a jövő év elején futhat be, az ár jó eséllyel 500 dollár körül indul majd.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások