Az Andor lehet a legkevésbé nézett Star Wars-sorozat

Az Andor lehet a legkevésbé nézett Star Wars-sorozat

2022. október 26. 11:22, Szerda
Nem látszik, hogy kirobbanó siker lenne az Andor.

Mint ismert, a streaming szolgáltatók teljesen titokban tartják a nézettségeiket, nem közölnek adatokat, mindössze a Netflix rukkol elő számokkal a megtekintett órák alapján, ami nagyon jó egyes sorozatok iránti (kezdeti) érdeklődés belövésére. Egy forrásból azonban mégis lehet értesülni a kiemelkedő sikerekről, a platformok ugyanis előszeretettel emlegetik közleményeikben azt, amikor egy széria rekordot döntött, mint például mondjuk a Paramount+-os Halo, vagy a Prime Videós The Lord of The Rings: The Rings of Power esetében. (Ezek mellett egyes platformok napi és havi toplistákat tesznek közre számok nélkül.)

Arról már pár hete beszámoltunk, hogy bár a Disney+ többször is jelezte premiersorozatai kapcsán, ha eddig sosem látott magasságban jutottak el, az Andor premierjét nem kísérte komolyabb tűzijáték a stúdió részéről, így feltételeztük, hogy a széria ezúttal nem lett minden idők legnézettebbje, vagy legalábbis a The Mandalorian szintjét, nem érte el, pedig 3 résszel debütált. Most pedig mindezt megerősíteni látszik a Nielsen kiadott toplistája, ami az Andor premierjének hetét mutatja meg az amerikai tévékészülékes nézettségek alapján, és itt a sorozat csak a 6. helyet helyet szerezte meg 624 millió perccel. A listán a Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story az első 3,66 milliárd perccel, és rajta van például a The Lord of the Rings: The Rings of Power is 977 millióval, azonban ezeket az adatokat nem nagyon lehet összevetni az Andoréval, hiszen előbbi teljes évados bemutatót kapott, utóbbi pedig nem a legfrissebb epizód nézettségét mutatja, hiszen az eddigi összes rész utólagos megtekintése is szerepel az adatban.

Bár az Andor mellett percadat önmagában nem sokat jelent, a hasonló bázisra építkező The Mandalorian, The Book of Boba Fett és Obi-Wan Kenobi nyitányaival össze lehet vetni, és bizony mindegyikkel szemben alulmarad, ezért tűnik úgy, hogy az eddigi legkevésbé nézett szériával van szó az élőszereplős Star Wars-darabok közül, de mindez nem okozhat túl nagy meglepetést, hiszen az előbbiek eredeti CsH-karakterekre épültek.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások