Elkerüli az nVidia hibáját a Radeon RX 7000

Elkerüli az nVidia hibáját a Radeon RX 7000

2022. november 3. 10:04, Csütörtök
Az AMD hamarosan piacra dobja az új sorozatot, amely a jól bevált csatlakozóra épít.

Az idei grafikus kártyák hivatalos bemutatkozását korábban mi is előre jeleztük, erre az nVidia esetében már sor is került, bár a legerősebb típus legutóbb egy fájó hiba miatt került a hírekbe. Ahogy azt írtuk, a cég most bevizsgálja az érintett példányokat, az AMD pedig gyorsan tisztázta, hogy ők a jól bevált csatlakozóra építik saját megoldásaikat, elkerülve a galibát.

Az AMD Radeon igazgatója még október végén közölte, hogy az érkezőben lévő RDNA 3-sorozat tagjai nem az nVidia által alkalmazott megoldást használják fel, vagyis itt elkerüljük majd a problémákat. Ezt néhány nappal később követte egy újabb rövid Twitter-bejegyzés, amelyben már a vadonatúj referenciakártyákat vehetjük szemügyre, a képeken pedig jól látható az RX 6000-sorozat esetében is alkalmazott iker-csatlakozó, amely jól bevált megoldásnak számít. A hűtés szintén izmos lesz, erre nyilván szükségünk lesz a nagy teljesítmény miatt, bár a versenyfutás idei epizódja egy némileg vegyes képet tár majd elénk.

Az eddig megjelent hírek alapján az AMD friss sorozata decemberben jön, a vállalat azonban nemrég azt jelezte, hogy november 3-án számíthatunk az új bejelentésre. Bárhogy is legyen, a külsős szivárogtatások alapján a GeForce RTX 4000 a ray tracing terén megtartja előnyét, a raszterezés kategóriájában azonban már a Radeon RX 7000 mutat majd nagy előrelépést, jó eséllyel 375 wattos fogyasztással, hiszen a fenti képeken látható iker-csatlakozó ezen a szinten áll meg.

Az AMD eközben a Ryzen 7000-család kapcsán szögezte le, hogy nem tapasztaltak komoly esést a teljesítményben a Windows 10 és 11, valamint egyes játékok futása közben, vagyis az erre vonatkozó külsős jelentések nem állják meg a helyüket – a reakciók egyelőre többnyire negatívak, meglátjuk, milyen további fejlemények következnek majd a sorban.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások