9 perc alatt feltölthető a Redmi Note 12

9 perc alatt feltölthető a Redmi Note 12

2022. november 8. 10:41, Kedd
A Xiaomi új telefonja négy eltérő változatban jelenik meg a piacon.

A kínai gyártó kapcsán még az év elején számoltunk be a Redmi Note 11 hivatalos bemutatkozásáról, ezt most követi a sorban az új generáció, amely 4 különböző példánnyal rajtol el. A legdrágább változat hipergyors töltéssel fut be, ennek fontosabb részleteit vesszük most szemügyre.

A cég hivatalos oldalán arról olvashatunk, hogy az első körben ezúttal is a kínai piacon válik elérhetővé az új telefoncsalád, amelynek legérdekesebb példánya egyértelműen a Redmi Note 12 Discovery Edition. Ez utóbbi tulajdonképpen a Pro+ típusra épül, viszont már egy annál némileg kisebb, 4300 mAh-s akkumulátorral érkezik, amihez azonban rekord gyors töltés társul, hiszen a 210 wattos HyperCharge-funkció révén alig 9 perc alatt juthatunk el a 100 százalékos szintre, megelőzve minden számításba vehető riválist. Kissé kérdéses, hogy mi szükség van erre, mint ahogy azt sem tudjuk, hogy hosszabb távon milyen hatásokkal számolhatunk, viszont a gyártó jól látható módon igyekszik az első helyet megkaparintani, legalábbis a gyorstöltés terén.


A telefon emellett egy 6,67 hüvelykes OLED-kijelzővel, a MediaTek középkategóriás Dimensity 1080 chipjével, egy 200 megapixeles főkamerával, további 3 érzékelővel, 8 GB LPDDR4x-memóriával, valamint egy 256 GB-os belső tárolóval fut be. A microSD-bővítőhelyet már elhagyták, viszont a dual-SIM, az iker-hangszóró, a hagyományos jack-dugó, az egyik oldalon elhelyezett ujjlenyomat-olvasó, illetve az NFC megmaradt a listán, miközben a szoftveres oldalon az Android 12 fut, legalábbis a megjelenés pillanatában. A hivatalos ár 330 dollárnak felel meg, ami tűrhetőnek mondható, a globális megjelenés azonban nyilván csak később jön el.

A fenti telefon mellett a már említett Pro+, a Pro, valamint az alapváltozat válik most elérhetővé, ezek árai 331, 304, illetve 166 dollárnak felelnek meg, jól láthatóan a pálya nagy részét igyekeznek lefedni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások