Kamerát rakhatunk a Xiaomi telefonjára

Kamerát rakhatunk a Xiaomi telefonjára

2022. november 9. 17:58, Szerda
Az érdekes megoldást méretes lencsével egészíthetjük ki, a még jobb minőség érdekében.

A Xiaomi továbbra is meglehetősen gyakran szerepel híreinkben, az elmúlt napokban például arról számoltunk be, hogy 200 megapixeles kamerával érkezik a cég legújabb megoldása, pontosabban az új sorozat legerősebb példánya. Most egy friss koncepciót mutattak be, amely már a nagyobb lencsék csatlakoztatását is támogatja.

A kínai gyártó eredetileg még július elején rántotta le a leplet a Xiaomi 12S Ultra főbb részleteiről, ezt azonban a napokban egy némileg eltérő koncepcióval egészítették ki, amely ennek megfelelően a Xiaomi 12S Ultra Concept Phone nevet kapta meg. Az általuk közzétett videóban azt láthatjuk, hogy az egyelőre kereskedelmi forgalomban még nem elérhető telefon megbirkózik a komolyabb lencsék kezelésével, bár ezeket kizárólag a a szükséges adapter behelyezését követően csavarhatjuk a készülékre, vagyis ezután próbálhatjuk ki, hogy mekkora ugrást kapunk a minőség terén, legalábbis ami a képkészítést illeti.


A Xiaomi ezúttal is a Leica illetékeseivel közösen alakította ki az érdekes megoldást, ennek eredményeként pedig a Leica M-sorozat példányait alkalmazhatjuk a telefonon. A készülék a hátoldalon egy 50,3 megapixeles érzékelőt alkalmaz, az adaptert azonban a hátlap közepére szerelhetjük fel, majd pedig erre helyezhetjük a jóval nagyobb lencséket, ahogy az a videón is látható. Azt egyelőre még nem árulták el, hogy mikor (és mennyiben) tervezik a piaci megjelenést, a további részleteket nyilván csak később közlik a nyilvánossággal.

Nem meglepő, hogy a koncepció várható hivatalos árát sem ismerjük, ez azonban nyilván jóval magasabb lesz, mint amit az eredeti Xiaomi 12S Ultra esetében láthattunk – ez utóbbi 890 dollárnak felel meg.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások