Kevesebb Nintendo Switch kel el idén

Kevesebb Nintendo Switch kel el idén

2022. november 16. 16:22, Szerda
A cég csökkentette várakozását, amivel csalódást okozott, ám jövőre jöhet az újabb lökés.

A Nintendo a Switch (és a korábbi konzolgenerációk) révén hosszú évek óta tartja az eladási rekordot, a példányszám tekintetében hagyományosan jól áll a cég. Legutóbb arról írtunk, hogy a Switch már 111 milliónál tart, most azonban jelezték, hogy idén a vártnál kevesebb példányt adnak csak el.

A japán gyártó hivatalos jelentésében egészen pontosan az idei üzleti évről, annak főbb részleteiről számolnak be, ez ugyanis március végén zárul majd le, vagyis nem esik egybe a naptári évvel. Kiemelik, hogy a korábban várt 21 milliós példányszámhoz képest csak alacsonyabb, nagyjából 19 milliós szintet érnek majd el, bár a készlethiány negatív hatása fokozatosan enyhül, ahogy arról nemrég a Sony is beszámolt, vagyis az utánpótlással jóval kevesebb gondjuk lesz. Mégis, a durván 10 százalékos csökkenés komoly csalódás a befektetők számára, emiatt pedig jelentős mértékben esett a részvények árfolyama.

A külsős elemzők várakozása szerint a hardveres ciklus tulajdonképpen már a tavalyi évben tetőzött, ezt követően nem számíthatunk újabb nagy emelkedésre, legalábbis a Switch esetében. Ezen igazából majd csak a Legend of Zelda: Tears of the Kingdom változtathat, amely a várakozások szerint jövő májusban fut majd be, a sorozat legújabb tagjaként jó eséllyel komoly érdeklődést váltva ki a felhasználók oldalán. Legalább ilyen fontos, hogy egyelőre nem tervezik a konzol árainak megemelését, mivel azonban a japán jen gyengülése a vártnál hosszabb ideig eltarthat, ezen mindenképpen elgondolkodnak majd.

A hazai pénzem gyengélkedése egyelőre jól jön a cégnek, amely bevételének 80 százalékát külföldről szerzi be, a gyengülés ugyanis komoly mértékben növeli a pénzügyi jelentés számait.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások