Több appban jönnek a Play Store fizetési alternatívái

Több appban jönnek a Play Store fizetési alternatívái

2022. november 15. 11:23, Kedd
Eltérő módokon fizethetünk a Play Store felületén, bár a Google megtartja saját szeletét.

Az idei évben mi is beszámoltunk arról, hogy a megszokott fizetési opciók mellett hamarosan alternatívák is megjelennek majd a Google online szoftverboltjában, az első tesztek pedig már el is indultak. Most újabb régiókat és további alkalmazásokat vonnak be a körbe, így kevesebb kritika érheti a céget a versenyhez való hozzáállása miatt.

A napokban egy újabb részletes bejegyzést tettek közzé a hivatalos fejlesztői oldalon, amelyben már a teszt kiterjesztéséről, annak főbb pontjairól számolnak be. Ebben arról olvashatunk, hogy az Egyesült Államok, Brazília, valamint Dél-Afrika van most soron, vagyis az ottani felhasználók is szabadon kiválaszthatják az általuk preferált fizetési módot, amely akár a fejlesztő saját megoldása is lehet, már amennyiben az adott app támogatja ezt a funkciót. Mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy a héten már a Spotify is jelezte ennek megjelenését, hozzájuk pedig hamarosan a Bumble is csatlakozik, amely néhány hónapon belül teszi elérhetővé a választás lehetőségét.

A Google eredetileg még márciusban jelentette be, hogy a megszokott fizetési mód mellett hamarosan több alternatívának is helyet biztosítanak a Play Store felületén, amit elsősorban a céget ért kritikák, valamint valós jogi fenyegetések következményeként értékelhetünk. Meglehetősen sokan kifogásolták ugyanis, hogy az Alphabet saját piaci túlsúlyára építi stratégiáját, ebből csinál pénzt magának, amit nemcsak egyes külsős fejlesztők, hanem már politikusok is megfogalmaztak. Nyilván a komolyabb vizsgálatokat és pereket igyekeznek most elkerülni, az ígéretek szerint az európai kontinensen is számos app esetében lesz lehetőségünk a választásra.

Az alternatív módok megjelenése még nem akadályozza meg a saját szelet megőrzését, a Google ezt követően is 11-26 százalék közötti arányban tartja magánál a befolyó összegeket, ezt azonban a jelek szerint a Spotify kellően fairnek tartja.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások