Tovább folyik a Microsoft - Sony balhé

Tovább folyik a Microsoft - Sony balhé

2022. november 22. 12:44, Kedd
Az Activision felvásárlásával a Microsoft jelentős franchise-okat szerzett meg és a Sony-t az utóbbi hónapokban elkezdte érdekelni, hogy mi lesz a sorsa ezeknek.

Alig telt el pár nap 2022-ből, mikor robbant a bomba: a Microsoft megvásárolta az Activision-Blizzard csoportot, szőröstül-bőröstül. Ez egyben azt is jelentette, hogy a Diablo és a Call of Duty sorozatok valamikor a jövőben konzolokon Xbox-exkluzívak lehetnek. Ez a tény nagyon lassan esett le a Sony fejében, augusztusig kellett várni az első komolyabb lépésre.

Most a Microsoft egy igen nagylelkű gesztust mutatva felajánlotta, hogy további 10 évre meghagyják a Sony konzolján a Call of Duty franchise-t. Ez valóban nagylelkű dolog, hiszen a cég tulajdonosa szabadon dönthet, mihez kezd a saját portékájával. A Sony viszont elutasította ezt és Jim Ryan szerint a Microsoft leuralja az iparágat.

Érdekesség, hogy miközben a Sony is azt hangoztatja, hogy a játékosok érdekeivel ellentétes, hogy a Call of Duty exkluzív cím legyen, nem rohan kiadni a God of War - The Last of Us - Days Gone hármast kiadni Xbox-ra. Pedig ezzel megmutatná, hogy komolyan gondolja amit mond.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások