Új hangszórót tervezett autókhoz az LG Display

Új hangszórót tervezett autókhoz az LG Display

2022. november 24. 23:35, Csütörtök
A személygépkocsikba szánt megoldás 2023 első felében kerül kereskedelmi forgalomba.

Az LG Display szakemberei egy új, vibráló és rendkívül vékony, ezért "láthatatlannak" nevezett hangszórót fejlesztettek ki a járművekhez. Az új termék az autók belsejébe építhető be és a segítségével kiválthatók a hagyományos hangszórók. Az úgynevezett Thin Actuator Sound Solutiont az LG Display egy meg nem nevezett globális audio céggel közösen tervezte és alkotta meg.

A rendszer nélkülözi a hagyományos hangszórókba beépített hangtekercseket, mágneseket és hangszórórácsokat. A mérnökök ezek helyett az úgynevezett exciter technológiát alkalmazták, amely a rezgés révén 3D-s, magával ragadó hangélményt nyújt a felhasználóknak. Nincs hozzá szükség ritkaföldfém elemekre, például neodímiumra sem, amelyet általában a hagyományos hangszórókban használnak.


A felhasznált panelek 150 mm hosszúak, 90 mm szélesek és 2,5 mm vékonyak - ezek a méretek nagyjából egy útlevél méretének felelnek meg. Az új fejlesztés súlya 40 gramm. A kompakt méret és forma lehetővé teszi, hogy az autó bármely belső részébe beszerelhető - például a műszerfalba, a tetőkárpitba vagy a fejtámlákba - miközben kiküszöböli az utasok hangminőségének eltéréseit. Az alkalmazott panelek nem teljesen újak, többek között a Sony már 2017-ben bemutatott egy ilyen megoldást az Acoustic Surface OLED TV-k esetében. Az LG az új terméket a 2023-as Consumer Electronics Show kiállítás keretében akarja bemutatni és várhatóan 2023 első felében kerül kereskedelmi forgalomba.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások