Saját telefonnal fenyeget Musk

Saját telefonnal fenyeget Musk

2022. november 29. 17:35, Kedd
A Twitter kidobása esetén saját telefonnal vágna vissza a nagyoknak a cégvezető.

A Tesla kapcsán nem is olyan régen arról írtunk, hogy évente 20 millió autót gyártanának le, eközben azonban tovább gyűrűzött a Twitter felvásárlása kapcsán kirobbant botrány, amely a szólásszabadság témájával, Trump elnök fiókjának visszaállításával, valamint Elon Musk kijelentéseivel fokozta a feszültséget. Az ügy egyre bonyolódik, már a Twitter teljes elhagyásának gondolata is felmerült.

Musk többek között az EU illetékeseinél is kihúzta a gyufát, szerinte ugyanis egyáltalán nincs szükség a nyelvezet és a felmerülő témák szabályozására. A vita persze részben politikai jellegű, ez nemcsak kontinensünkön, hanem az Egyesült Államokban is egyre érdekesebb reagálásokat vált ki egyesekből. Jó példa erre egy konzervatív szenátor bejegyzése, amelyben már a Twitter teljes kitiltásáról, illetve annak esetleges elhagyásáról tesz említést, mégpedig az Apple és a Google egységes fellépésével, amennyiben a vita nagyon eldurvulna. Ebben az esetben szerinte a rakétákat fellövő milliárdos gyorsan összedobhatna egy saját, alternatív okostelefont, ezzel pedig maga Elon Musk is egyetért, hiszen saját válaszában azt emelte ki, hogy reményei szerint erre nem lesz szükség, ám a lépés nem okozna különösebb gondot számára.

Azt persze még nem tudjuk, hogy a fokozódó ellenállás és Musk sokakat megosztó lépései pontosan hova vezetnek majd, arra viszont emlékezhetünk, hogy hasonlóval annak idején egy másik milliárdos, Jeff Bezos, is megpróbálkozott. Az ő törekvéseiről utoljára hosszú évekkel ezelőtt írtunk, akkor az Amazon is új telefonokat mutatott be, viszont a vonal maga nem vált nagyon sikeressé, így idővel teljesen eltűnt a süllyesztőben. A kínálatban egyedül a táblák maradtak, ezek azóta is megtalálhatók a piacon, annak egy kisebb szeletét megőrizve maguknak.

Egyelőre még nincs szó arról, hogy az App Store vagy a Play Store valóban kidobná a Twittert, Musk azonban bármikor léphet egy meglepőt, ahogy azt az elmúlt hetekben többször láthattuk.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások