Folyamatosan nő a The Last of Us nézettsége

Folyamatosan nő a The Last of Us nézettsége

2023. február 14. 11:44, Kedd
A The Last of Us trendjei szembemennek a megszokottal.

A tévésorozatok kiugróan magas százaléka a premierrel szakítja legmagasabb nézettségét, és utána már csak veszíti a nézőket, bár gyakran, évadok között tapasztalható növekedés. Csak a legkivételesebb esetekben tapasztalható növekedés, a részről részre való folyamatos nézőgyarapodás pedig végképp nagyon ritka. Az HBO viszont nem egyszer és nem is kétszer megcsinálta ezt a bravúrt az elmúlt években. Legutóbb a The Last of Us esetében.

A sorozat 588 ezer nézővel nyitott lineárisan Amerikában a vasárnap esti HBO-s (első) sugárzás során, ami 0.17-es ratinget jelentett a 18-49 éves korosztályban. A számok 10%-kal emelkedek a második részre, és ugyanilyen arányban a harmadikra (bár a teljes lakosság körében 20%-os növekedés volt). A negyedik részre pedig végképp kilőtt a sorozat. Teljes lakosságban újabb 20%-ot pakolt az eddigiekre a Nielsen mérései alapján, így már 991 ezer nézője volt az első tévés sugárzásnak, a kereskedelmi korosztályos ratingje pedig 0.26 volt, azaz kis híján a duplája a premier adatainak.

Öröm lehet az ürömben, hogy "külső körülmények" miatt ez a növekedés megállhat az 5. rész esetében, ugyanis annak tévés sugárzására a Super Bowl 113 milliós konkurenciája ellenében került sor, ráadásul úgy, hogy az aktuális rész már két nappal a tévés premier előtt, pénteken felkerült az HBO Max-ra. De persze, ha marad a növekedés, azt a hatodik rész esetében ismét látni lehet majd. Ha pedig csalódást okozott az 5. epizód, azt ugyanígy látni fogjuk, hiszen akkor csökkenni fognak a számok azoknak köszönhetően akik többet nem kérnek a sorozat élő megtekintéséből.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások