Csak pénzért követte nyomon saját autóját a Volkswagen

Csak pénzért követte nyomon saját autóját a Volkswagen

2023. február 28. 12:28, Kedd
Rendőrségi kérésre sem voltak hajlandók ingyen bekapcsolni a nyomkövető funkciót.

A szinte mindenki által ismert német gyártó nem túl gyakran szerepel híreinkben, bár nemrég mi is beszámoltunk arról, hogy az elektromos autók területén belül gyorsan apad a Tesla előnye, ebben pedig a VW is szerepet játszik. Most egy érdekes bűneset kapcsán bukkant fel a cég neve a tengerentúlon, meglehetősen sok negatív reakciót váltva ki.

A Facebook oldalán tették közzé a Lake County IL Sheriff's Office hosszabb bejegyzését, amelyben beszámolnak a bűncselekmény főbb részleteiről. Ebből megtudjuk, hogy egy helyi anyuka Volkswagen Atlas típusú személyautóját tulajdonították el a tettesek, mégpedig az abban tartózkodó kétéves gyermekkel együtt, miközben a szülő éppen másik gyerekét vitte be saját lakásukba. A nőt leütötték, majd pedig át is hajtottak rajta, ahogy a tolvajok igyekeztek minél hamarabb eltűnni a helyszínről. A helyi rendőrök a kiérkezést követően szerették volna igénybe venni az autó Car-Net névre hallgató nyomkövető funkcióját, mivel azonban annak próbaideje lejárt, kénytelenek voltak felhívni a gyártót, hogy ismét bekapcsolják azt és megkapják a jármű pontos helyzetét.

A hívás másik oldalán lévő személy azonban megtagadta ezt, arra hivatkozva, hogy kizárólag a 150 dolláros díj befizetése után kapcsolhatják be a szolgáltatást, így a rendőröknek egy hitelkártya felhasználásával és a fizetést követően sikerült csak elérniük a célt. Addigra azonban a tolvajok elhagyták az autót, az ezt észlelő szemtanú pedig értesítette a hatóságokat a jármű és a gyermek hollétéről, így a nyomkövetési adatok már feleslegesnek bizonyultak. Az eset miatt meglehetősen sok kritika éri most a gyártót, ám érdemes azt is megjegyezni, hogy nem feltétlenül ők a felelősek a negatív válaszért, hiszen az ilyen ügyek kezelésére sok esetben külsős partner alkalmaznak, aki nincs felhatalmazva a funkciók ingyenes módosítására.

Az illető anyukát súlyos sérülésekkel kórházban ápolják, állapota stabil, legalább ilyen fontos azonban, hogy az autó mellett gyermeke is viszonylag gyorsan megkerült.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások