Árcsökkentéssel csábítja a vásárlókat a Tesla

Árcsökkentéssel csábítja a vásárlókat a Tesla

2023. március 11. 10:42, Szombat
Elon Musk cége ismét megvágta egyes autók árát, eközben azonban több újítással is készülnek.

A Tesla kapcsán nem is olyan régen számoltunk be arról, hogy megkérdőjelezhetetlen a cég előnye, a napokban azonban több új hír is befutott, mégpedig szinte egyszerre, köszönhetően az új bejelentéseknek és az eddig megfigyelt friss fejleményeknek. Most ezeken futunk végig, hogy lássuk, miként is képzelik el házon belül a közeljövőt.

A Reuters saját beszámolójából azt tudjuk meg, hogy a tengerentúlon 4 és 9 százalék közötti mértékben vágták meg a Model S és a Model X egyes változatainak árait, amely ezzel idén már az ötödik ilyen lépést jelenti. A Bloomberg anyagában eközben arra hívják fel a figyelmünket, hogy az ismételt árcsökkentések már a kínai BYD-t is érzékenyen érintik, ahogy az a gyártó részvényárfolyamán is meglátszik, hiszen itt már 18 százalékos zuhanást figyelhetünk meg. Kíváncsian várjuk, meddig tudja Musk folytatni ezt a sorozatot, illetve hogy a kínai rivális (amely a hibridek bevonása esetén magabiztos előnyt élvez) hogyan válaszol majd erre.


A Tesla befektetői napján (amely fent beágyazva is megtekinthető) ezalatt két érdekes újításról tettek említést, részben az elhangzó kérdésekre válaszolva. Az elsőből kiderül, hogy legkésőbb 2025-ig kétirányú töltéssel egészítenék majd ki a cég egyes autóit, ezzel a meglévő akkumulátorral egy másik járművet tölthetnénk fel, illetve akár a hálózatba is visszatáplálhatnánk a feleslegesnek tűnő áramot. Ennél jóval hamarabb, az elkövetkező hetekben-hónapokban, új V4-szupertöltőket telepítenek az európai országokban, amelyek egyben hosszabb kábellel érkeznek majd meg, még kényelmesebbé téve az itteni tulajdonosok töltési manővereit.

A régión belül egyébként a meglévő szupertöltők nagyjából fele támogatja az egyéb gyártók autóit, ez az arány pedig a jövőben nyilván tovább javul majd.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások