Új európai adatvédelmi rendszert mutatott be a TikTok

Új európai adatvédelmi rendszert mutatott be a TikTok

2023. március 13. 09:42, Hétfő
A kínai cég igyekszik bizonyítani, hogy komolyan veszi a területet.

Február végén közölte Rich Waterworth, a TikTok európai működésért felelős általános igazgatója, hogy a céljuk az, hogy bővítsék az európai adattárolást. Előrehaladott szakaszban vannak egy második írországi adatközpont tervének véglegesítésében és tárgyalásokat folytatnak egy harmadik európai adatközpont létrehozásáról is, amely kiegészíti a tervezett írországi működésüket. Most a TikTok bejelentette a Project Clover nevű új adatbiztonsági rendszerét, amelynek megalkotására a törvényhozók növekvő nyomása közepette valósult meg az Atlanti-óceán mindkét oldalán.

A TikTok megerősítette, hogy idén megkezdi az európai felhasználói adatok helyi tárolását és az áttérés 2024-ig folytatódik. A lépés részeként a társaság azt is megerősítette, hogy hamarosan megnyit egy második adatközpontot Írországban, egy harmadikat pedig a norvégiai Hamar régióban. Ezeket az adatközpontokat egy meg nem nevezett harmadik fél fogja üzemeltetni.

"Mi egy megfeleléspárti vállalat vagyunk. Mondja el, mik a problémák, aztán dolgozzunk együtt a megoldásokon. Ez volt a megközelítésünk az Amerikai Egyesült Államokban és mindenhol. A mi megközelítésünk nagyon is nyitott a kormányok, a szabályozó hatóságok és a szakértők felé, hogy tanácsot adjanak nekünk, hogyan tehetnénk ezt még hatékonyabban" - jelentette ki Theo Bertram, a TikTok kormányzati kapcsolatokért és közpolitikáért felelős alelnöke. A cég hangsúlyozta továbbá, hogy csökkentené az adatok külföldre történő továbbítását és az alkalmazottak hozzáférését a felhasználói adatokhoz a társaságon belül.

Érdekesség, hogy a TikTok hasonló stratégiát folytatott az Amerikai Egyesült Államokban Project Texas néven azért, hogy megpróbálja megnyugtatni a vele szemben ellenséges helyi törvényhozókat.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások