Chatbot forradalmasítja a párkeresést

Chatbot forradalmasítja a párkeresést

2023. március 17. 15:24, Péntek
A robot elbeszélget a kiválasztott szerencséssel, és csak akkor szól, ha sikerült egy személyes randevút leszerveznie.

A ChatGPT népszerűségének köszönhetően egyre több fejlesztő kísérletezik a mesterséges intelligenciával. A chatbot új lehetőségek előtt nyitott utat, és most sokan próbálják ki az AI felhasználásának ötletes módjait. Korábban a Tindernél dolgozó programozók egy olyan szoftvert alkottak, amely megkönnyíti a párkeresés legnehezebb, kezdeti szakaszát. A felhasználók nevében beszélget, megismeri a másikat, és csak akkor küld értesítést, ha létrejön egy randevú. Az AI chatbot honlapja szerint a fejlesztők azért léptek ki a Tindertől, mert az tiltotta az eredményes párkereséshez vezető ötletek megvalósítását, mivel az a felhasználói szám csökkenéséhez vezet. Ezért a programozók úgy döntöttek, hogy elhagyják a céget, és maguk építettek egy platformot. A chatbot neve CupidBot AI, és csak a heteroszexuális férfiaknak szól. A honlapja szerint az AI a felhasználó helyett böngészi át a Tinder társkereső alkalmazást és a nevében cseveg a találatokkal. Jelenleg a szoftver bétatesztelése zajlik.

"Belefáradtam abba, hogy az időmet pazaroljam a társkereső alkalmazásokon, csak azért, hogy havonta egy-két randit össze tudjak hozni. Úgy döntöttem, hogy építek egy mesterséges intelligenciával működő társkereső botot, amely képes elvégezni helyettem az összes jelentkezést és csevegést, és telefonszámokat szerez. A társkereső alkalmazásokat használva azt találtam, hogy ha megkaptam egy lány számát és fel tudtam hívni, általában jó kapcsolatot tudtam kiépíteni vele." - írja az egyik fejlesztő a Redditen. A bejegyzés szerint cél a lehető legkevesebb oda-vissza csevegés végrehajtása és a használó érdeklődési körének megfelelő témák alkalmazása.

Az AI a korábban kiválasztotthoz hasonló kinézetű nőket veszi célba, és nem árulja el magáról, hogy nem ember. A CupidBots szóvivője visszautasítja, hogy mindez a "nők tárgyiasítása" lenne, közlése szerint "a férfiak szenvednek a legjobban a társkereső alkalmazásoktól", és hogy ők vannak a "leghátrányosabb helyzetben" a Tinderen. A szóvivő azt is kifejtette, hogy a társkereső pszichológiai hatása - amelyet "különösen a fiatal férfiakra" gyakorol a Tinder - "nettó társadalmi kárral" jár, mert ezek alkalmazások a folyamatos elköteleződésből profitálnak, és nem a felhasználók érdekeit helyezik az első helyre.

Kiemelik, hogy a nők aránytalanul nagy száma a férfi felhasználók 5 százalékát részesíti előnyben, és hogy "gyötrelmes aszimmetria van a felhasználói tapasztalatokban". Hozzátették, hogy a nők általában óvatosabb felhasználók, akiknek több időbe telik eldönteni, hogy jobbra húzzanak-e. Mindenesetre ez az alkalmazás biztosan nem segít azon, hogy a nők a férfiaknál nagyobb valószínűséggel tartják a társkereső alkalmazásokat nem biztonságosnak. A CupidBot alapítói azonban úgy gondolják, hogy az első benyomásként egy titkos AI chatbottal való összekötés a férfiak felé billenti a mérleget.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások