Rasszista hackerek törték föl a hardveroldalt

Rasszista hackerek törték föl a hardveroldalt

2001. április 10. 10:05, Kedd
[Register] A PC alaplapokkal foglalkozó PC Chips hardversite áldozatául esett egy elcsúfító hackertámadásnak, amely arról adott tanúbizonyságot, hogy a hackerek olykor a durva, rasszista megnyilvánulásoktól sem riadnak vissza.

A PC hardverekkel foglalkozó, Red Hat Linux alapú Apache szerveren futó site főoldalát az 1i0n Crew csapatból származó hackerek törték föl, és egy rasszista feliratot helyeztek el rajta. A felirat szövege így szólt: "Kill all the Japanese!", azaz "Ölj meg minden japánt!"
A hackercsapat neve a jólismert Linux féregprogrammal, a Lionnal hozható összefüggésbe. A Lion a BIND szervereket támadja meg, és DDoS eszközöket terjeszt. A DDoS (Distributed Denial of Service) támadások azon az elven alapulnak, hogy a kiszemelt konkrét célpontot több számítógépről akkora adatteherrel látják el, amibe az belepusztul, de legalábbis elérhetetlenné válik a külvilág számára.

Paul Rogers, a MIS Corporate Defence hálózati biztonsági szakértője és elemzője elmondta, hogy a Hong Kong-i központú weboldalt elcsúfító Linux féreg-variáns a feltört oldal képéből megítélve minden bizonnyal a Lion leszármazottja volt. Rogers elmondása szerint a Lion féregprogramnak létezik egy olyan variánsa, amely weboldalakat töm tele a hacker által kívánt feliratokkal. A biztonsági szakértő szerint nem kétséges, hogy a variánst valaki beállította egy rasszista üzenet kiiratására, amely az üzenetet azután bejuttatta a feltört PC Chips weboldalra.

A mostani támadás már a sokadik igen rövid időn belül. A biztonságtechnikai szakértők már korábban is attól tartottak, hogy hamarosan egy vírusinvázió árasztja majd el az internetet, amely úgy tűnik lassan valósággá válik. A szakemberek úgy gondolják, hogy a legnagyobb gondot a könnyen módosítható vírusok jelentik, amelyeket a vírusíráshoz nem igazán értők is könnyedén módosíthatják, és gyakran nagyobb romboló hatással látják el azokat.

Kisebb, de mégis jelentős problémát okozhatnak a víruskészítő szoftverek, amelyekkel az abszolút kezdő is villámgyorsan összeütheti saját maga vírusát. Az efféle szoftverek legtöbbször egymáshoz nagymértékben hasonló vírusokat készítenek, amelyek viszonylag könnyen felismerhetőek.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások