Animált háttereket állíthatunk be Teamsben

Animált háttereket állíthatunk be Teamsben

2023. május 6. 00:11, Szombat
A mögöttünk lévő rendetlen szoba helyett színpompás, idilli fotókat és mozgó dolgokat rakhatunk ki fejünk köré.

A Microsoft felfrissíti a Teamsben elérhető háttereket és új animált változatokkal egészíti azokat ki. A 2020-as indulás óta legnagyobb frissítés új állóképek nagy gyűjteményével indít, amelyet júniusban néhány animált változat követ majd. A Microsoft eddig csak néhány részletet osztott meg az új állóképes hátterekről, és a jövő hónapig kell várnunk, hogy megtudjuk, hogyan viszonyulnak ezek az animált verziók a rivális Zoomban évek óta elérhető hátterekhez.

"A teljesen új képeket tartalmazó, újragondolt vizuális könyvtárat a programot használó emberek preferenciáit maximálisan figyelembe véve terveztük meg - írja a Microsoft tervezőcsapata mai új blogbejegyzésben. "Az egyes képek népszerűségét vizsgálva észrevettük, hogy az ügyfelek ugyanúgy lelkesednek a szórakoztató és fantáziadús jelenetek megjelenítéséért, mint a valósághű terek, például egy közösségi tér, iroda vagy otthon ábrázolásáért"."


A Microsoft Teams hátterek mostantól hat kategóriába sorolhatók. Vannak köztük olyanok, amelyek a fára és a fényre összpontosítanak, mások kortárs hátterűek, és vannak olyanok, amelyek színes felhőket vagy hegyeket ábrázolnak. Egyeseket úgy terveztek, hogy a mintájuk figyelembe vegye az autizmus vagy valamilyen betegség miatt akadálymentes hozzáférést igénylők kívánalmait. Ezek egy nagyobb kategória részét képezik, amely a látásra, a hallásra, a mentális egészségre és egyebekre is összpontosít.

Az új hátterek mától elérhetőek a Microsoft Teams 300 millió havi aktív felhasználója számára.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások