Szöveges poszt a TikTok nagy újdonsága

Szöveges poszt a TikTok nagy újdonsága

2023. július 24. 18:27, Hétfő
A rövid videókkal híressé vált alkalmazás bekezdésnyi írásokkal újít, amiket zenével és matricákkal lehet érdekesebbé tenni. Úgy látszik, nem csak Zuckerberg (illetve a Threads) startolt rá a pusztuló Twitter felhasználóira, hanem a kínaiak is.

A TikTok felhasználói mostantól a videók és fotósorozatok mellett szöveges frissítéseket is posztolhatnak. Persze hogy ezek kellően illeszkedjenek a táncikálós videók mellé, a tinik ezeket is feldobhatják villogó dolgokkal, és így a szöveges posztok vizuálisan az Instagram Stories-hoz hasonlóan jelennek meg. A felhasználók háttérszínt adhatnak hozzá, szerkeszthetik a szöveg megjelenési módját, valamint zenét és matricákat adhatnak a bejegyzéshez. Esszéket nem lehet írni, a posztoknak 1000 karakteres korlátja van. Más felhasználók is csatlakozhatnak hozzá, hasonlóan ahhoz, ahogyan a videókkal interakcióba lépnek - összefűzve, duettezve(?) és kommentálva.

A TikTok szerint az új tartalmi opció lehetővé teszi az alkotók számára, hogy megosszák történeteiket, verseiket, dalszövegeiket és más írott tartalmaikat a platformon, így egy újabb módot kapnak a kifejeződésre. "A szöveges bejegyzésekkel kitágítjuk a tartalomkészítés határait mindenki számára a TikTok-on és írott kreativitásnak külön teret adunk" - közölte a vállalat az új funkció bejelentésekor.

Mostantól az alkalmazás Kamera oldalának megnyitásakor három lehetőség közül választhatsz: fotó, videó és szöveg. Ha a szöveges opciót választod, a szövegkészítő oldalra kerülsz, ahol beírhatod a bejegyzésed tartalmát. Ezután testre szabható a környezet hangok hozzáadásával, egy helyszín megjelölésével, a megjegyzések engedélyezésével és a Duettek engedélyezésével. Tehát a szöveges posztok ugyanolyan interaktívak és dinamikusak lesznek, mint bármelyik videó- vagy fotóposzt. A vázlatok elmenthetők, és más, még nem közzétett bejegyzésekkel együtt tárolható későbbi szerkesztés céljából.

Bár néhányan bizonytalanok voltak a TikTok tavalyi döntésével kapcsolatban, miszerint elkezdték támogatni a képeket, mára már az alkalmazás szerves részei. Elképzelhető, hogy a szöveges hozzászólásokkal is ugyanez történik, különösen, mivel egyes felhasználók már most is szöveges tartalmakat tesznek közzé a TikTok-on videó vagy kép formájában. A TikTok új funkciója egyszerűen egyszerűbbé és intuitívabbá teszi a szövegalapú tartalmak hozzáadását a platformhoz.

Az, hogy a rövid videókkal befutott platform ilyennel újít önmagában is érdekes, de az időzítés még inkább figyelemre méltó. A Threads, a Bluesky, a Mastodon és még egy sor más platform próbálja magát a Twitter életképes helyettesítőjeként pozícionálni - vagy legalábbis olyasvalamiként, ami megközelíti azt, ami a Twittert szórakoztatóvá tette. Mivel a platform egyre inkább veszít funkcióiból, forgalmából és most már az ikonikus madaras logót is lehúzták a wc-n, így nyitva áll a lehetőség más alkalmazások előtt.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások