Az Intel bemutatta a 2 GHz-es Pentium 4-et

Az Intel bemutatta a 2 GHz-es Pentium 4-et

2001. április 26. 22:31, Csütörtök
[IDG] Az Intel Corp. vezetői újabb nyomást nehezítettek a konkurens AMD-re, amikor az Intel Developer Forum Taipei-n bemutatták a közeljövőben megjelenő, 2 GHz órajelű Pentium 4 processzort.

A szerdán végetért Intel Developer Forum szakmai konferencián egy olyan számítógépes rendszert mutatott be az Intel, amely 2 GHz-es Pentium 4 processzoron alapult. A rivális AMD leggyorsabb processzora ehhez képest 1,33 GHz, de említést kell tenni a tényről, hogy az AMD Athlon Thunderbird processzorok az órajelükhöz mérten gyorsabbak Intel Pentium 4 társaiknál, és a 2 GHz-es Pentium 4 még egyébként is messze van a megjelenéstől.
A 2 GHz-es chip eggyel korábbi változatát, az 1,7 GHz-es Pentium 4-et hétfőn adta ki az Intel. Az új processzor megjelenésének bejelentésére is az IDF adott alkalmat a cégnek. A 2 GHz-es modell kereskedelmi forgalomban való megjelenése Louis Burns, az Intel asztali platformcsoportjának ügyvezető elnöke és általános menedzsere szerint az idei év harmadik negyedére várható.

Miközben a 2 GHz-es Pentium 4 chip bemutatása kihangsúlyozza az Intel és az AMD közötti órajelháború Intelnek kedvező állását, a verseny nem csak az órajelek terén folyik. Az Intel vezetői rendkívül aggresszív árstratégiát léptettek életbe az elmúlt időben, és április 29-ére újabb árcsökkenés várható. Az 1,5 GHz-es Pentium 4, amely márciusban még 637 dolláros áron volt kapható, a közeljövőben mindössze 256 dollárért megvásároható lesz. Az 1,4 és 1,3 GHz-es változatok ára a jelenlegi 375, illetve 268 dolláról 193 dollárra fog esni. A jelenlegi leggyorsabb, hétfőn kiadott 1,7 GHz-es Pentium 4 nagy tételben vásárolva 352 dollárba kerül.

A konkurens AMD 1,33 GHz-es Athlon Thunderbird processzora márciusban 350 dollárért volt kapható.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások