ACER: DDR-alapú Pentium 4 chipset a jövő hónapban

ACER: DDR-alapú Pentium 4 chipset a jövő hónapban

2001. június 6. 01:30, Szerda
[EBNews] Az ACER Labs. Inc. (ALi) a jövő hónapban készül el új Pentium 4-alapú chipkészletének mintapéldányaival, közölte a tajvani chipsetgyártó cég a Computex Taipei 2001 kiállításon.

Az ACER első Pentium 4-alapú alaplapi chipkészletének mintadarabjai már a jövő hónapban az alaplapgyártókhoz kerülnek, közölte Chin Wu, az ALi elnöke az EBN-nek adott interjújában. Az ACER Labs. Inc. Pentium 4 chipkészlete, amelynek neve egyelőre ismeretlen, az SDR és DDR-SDRAM memóriákat fogja támogatni, és a minták júliusi szállítását követően az első alaplapok a negyedik negyedévben jelennek majd meg.

Az ALi vezetője úgy gondolja, az új Pentium 4 chipset hozzávetőlegesen az Intel saját Brookdale chipsetjével egyidőben fog megjelenni. Wu szerint az ACER chipkészlet a Brookdale-lel ellenben kezdetektől támogatni fogja a DDR memóriákat, de a DDR támogatást illetően a cég még vár az Intel jóváhagyására.

Az ACER Labs. Inc. az alaplapi chipsetek gyártói között elsőként kapott Pentium 4 chipset-licenszt. Bár a grafikus processzorokat és azokra épülő videókártyákat gyártó ATI Technologies egy keresztlicensz-szerződés keretében már az ACER előtt jogot formált egy ilyen chipkészlet elkészítésére, a társaság azóta sem adott hírt egy ezirányú projekt létezéséről.

Wu elmondása szerint az ACER már jelenleg is szállít DDR megoldásokat az Intel-konkurens AMD processzoraihoz. A társaság sokakat meglepett, amikor tavaly a piacon elsőként jelent meg DDR-SDRAM támogatású alaplapi chipkészletével, amelynek már az első mintadarabjai is tökéletesen hibamentesnek és stabilnak bizonyultak. Wu most azt szeretné, ha a jövő hónapban az új Pentium 4 chipset mintái is hasonlóan jónak bizonyulnának.

Az ALI elnöke elmondta, hogy a társaság szeretné növelni az általános és nagyteljesítményű PC-k piacán elért részesedését DDR chipkészleteivel. "Az ALi tavaly késve jelent meg az olcsó gépekbe szánt, integrált TNT 2 grafikus chipet tartalmazó chipkészletével". A társaság a jövőben nem kíván az integrált grafikus megoldások terén versenyezni az Intel, VIA és SiS által uralt szegmensben.

Wu megjegyezte, hogy az ALi korábbi partnere, az nVidia azóta kiadta saját csúcsteljesítményű, integrált grafikus rendszerű chipkészletét, az nForce-t. Wu szerint az ACER nem tervez hasonló chipkészletet kiadni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások