48 gigabájtos hordozható merevlemez

48 gigabájtos hordozható merevlemez

2001. július 19. 15:17, Csütörtök
A LaCie eddig jelentős sikereket ért el a piacon a kis méretű adattároló eszközeivel. A cég nagyon komolyan foglalkozik a PocketDrive meghajtóinak fejlesztésével, ami nem is csoda, hiszen ezek a hordozható készülékek egyre népszerűbbek a felhasználók körében. A fejlesztők a PocketDrive merevlemezek kialakítása során odafigyelnek a nagy kapacitásra, a megfelelő teljesítményre és nem utolsó sorban a megbízhatóságra.

A PocketDrive termékcsaládba eddig 10, 20 és 30 gigabájt kapacitású modellek tartoztak. Mostantól azonban már elérhető egy 48 GB-os típus is. Ez utóbbi a legtöbb paraméterében hasonlít az előző modellekhez. A legfontosabb különbség leginkább az eltérő kapacitásban van. A 48 GB-os merevlemez alkalmas például 20 órányi MPEG-2 video és több mint 70 órányi CD minőségű audio tárolására. Természetesen kiválóan felhasználható biztonsági adatmentésekhez is.

Az új, 27 x 87 x 143 milliméter nagyságú és körülbelül 400 gramm súlyú merevlemez nagyon könnyen hordozható, hiszen akár egy zsebben is elfér. A biztonságos működés érdekében egy strapabíró burkolattal látták el, amely megfelelően védi a meghajtót a káros környezeti hatásoktól. A PocketDrive nagyon előnyös tulajdonsága, hogy az USB mellett a FireWire interfészt is támogatja. Sőt a cég kifejlesztett egy olyan FireWire-IDE összekötő komponenst is, amelynek segítségével akár 35 MB/másodperces adatátviteli sebesség is elérhető. A FireWire és az USB interfészeknek köszönhetően a PocketDrive nagyon egyszerűen csatlakoztatható a számítógéphez, sőt újraindításra sincs szükség. A fontosabb beállításokat és a meghajtó hozzárendelést is automatikusan elvégzi a rendszer. A kis merevlemez használatát jelentősen megkönnyíti a mellékelt Silverlining Pro szoftver.

A LaCie 48 GB-os PocketDrive meghajtóját 849 dollárért lehet megvásárolni, míg a 30 GB-os modell 449 dollárba, a 20 GB-os 349 dollárba, a 10 GB-os pedig 249 dollárba kerül.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások