WD: 80 GB-os FireWire merevlemez

WD: 80 GB-os FireWire merevlemez

2001. július 20. 02:42, Péntek
A Western Digital a Macworld Expo-n mutatta be a társaság legújabb FireWire csatolóval készülő merevlemezes meghajtóját. Az új, 7200 percenkénti fordulatszámú WD merevlemez 80 GB-nyi adatot képes eltárolni.

A Western Digital a New York-i MacWorld Expo-n bemutatta az ipar legnagyobb kapacitású, nagyteljesítményű FireWire merevlemezes meghajtóját. Az új FireWire (iLink/IEEE1394) interfésszel ellátott merevlemez a társaság elmondása szerint egyaránt használható az x86-alapú PC és a Macintosh típusú számítógépekhez is.

A 80 GB tárolókapacitású, 7200-as percenkénti fordulatszámú merevlemez a Western Digital 7200 RPM-es Caviar sorozatára épül, egy IEEE1394 (FireWire) csatolóval kiegészítve. Az eszköz a gyártó elmondása szerint háromszor nagyobb adatátviteli sebességre képes, mint a korábbi WD modellek. A társaság elmondása szerint a 80 GB-os külső meghajtó ideális digitális videószerkesztéshez, digitális kamkorderek és digitális kamerák adattárolójaként, valamint digitális zenekollekciók és szkennelt képek tárolására. Az új modell emellett a belső merevlemez biztonsági másolatának gyors eltárolására is kiválóan alkalmas, sőt a Hot Swap segítségével lehetővé válik az egység egyszerű, a számítógép újraindítását nem igénylő telepítése, amely megkönnyíti a számítógépek közötti gyors adatmegosztást.

"A tárhelyigényes alkalmazások elterjedésével, mint például a nagy adatfájlok, nagymennyiségű zene-, videó-, és fotófájlok menedzselése, a WD FireWire meghajtói ideális, egyszerű megoldást jelentenek" - mondta Richard E. Rutledge, a Western Digital marketingigazgatója. "A felhasználók óriási mennyiségű tárterületet alakíthatnak ki, ha ezeket a nagyteljesítményű Plug and Play (PnP) külső meghajtókat hozzákapcsolják rendszerükhöz. Amennyiben még nagyobb tárterületre lenne szükség, a meghajtókból több is összekapcsolható."

A WD külső FireWire meghajtói 30, 60 és 80 GB-os kapacitású változatban kaphatóak. Az eszközök kompatibilisek minden FireWire csatolóval rendelkező számítógéppel, amennyiben azon a Microsoft Windows 98 SE, a Mac OS 8.6 operációs rendszer, vagy ezek újabb változata fut. A FireWire (iLink/IEEE1394) csatolóval nem rendelkező számítógépekhez a Western Digital kínál olyan PCI, illetve a notebookokhoz olyan Cardbus PC Card vezérlőket, amelyek lehetővé teszik a FireWire eszközök csatlakoztatását.

A WD 80 GB-os FireWire meghajtója augusztus végétől lesz kapható világszerte. A merevlemez gyártó által ajánlott végfelhasználói ára 379 dollár.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások