40 GB-os Maxtor USB 2.0 merevlemez

40 GB-os Maxtor USB 2.0 merevlemez

2001. augusztus 8. 06:04, Szerda
A Maxtor Corp. tegnap jelentette be új Personal Storage 3000LE típusjelű, 40 GByte-os tárolókapacitású külső merevlemezét, amelyet a gyártó az új USB 2.0 csatlakozással látott el.

A Maxtor Personal Storage 3000LE az első olyan külső merevlemez a piacon, amely 40 GB-os kapacitása mellett az új, nagysebességű USB 2.0 interfészt alkalmazza. A gyártó költséghatékony megoldása egyszerűen és gyorsan felhasználható a számítógép tárolókapacitásának növelésére, a csatlakoztatáshoz még a számítógép házát sem kell felnyitni. A jelenlegi USB 1.1-nél negyvenszer gyorsabb USB 2.0 interfész lehetővé teszi a meghajtó általános felhasználását digitális fotók, videók, MP3 zenék, játékok és egyéb nagy fájlok tárolására.

Az új eszköz 199,95 dolláros áron már kapható a Maxtordirect.com weboldalon. Az 5400-as percenkénti fordulatszámon (RPM) működő merevlemez 40 GB-os kapacitásával jelentősen megnöveli a számítógépen eltárolható adatokmennyiségét. "A népszerű USB interfész olyan külső eszközök számítógéphez kapcsolását szolgálja, mint a digitális fényképezők, a nyomtatók, a szkennerek, és az MP3 lejátszók" - mondta Tex Schenkkan, a Maxtor fejlesztési részlegének elnökhelyettese. "Mostantól ugyanez az egyszerű csatlakoztatási mód a merevlemezek számítógéphez kapcsolását is lehetővé teszi, méghozzá olcsón, ezáltal akár a család minden tagjának külön merevlemeze lehet az adatok tárolására, megnövelve a PC vagy Mac értékét."

A régebbi számítógépek USB 2.0 porttal való ellátására a Maxtor kiadott egy USB 2.0 PCI vezérlőkártyát, amely 49,95 dolláros áráért egy belső és egy külső USB 2.0 csatlakozót tartalmaz.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások