High-tech Mercedesek a CeBIT-en

High-tech Mercedesek a CeBIT-en

2003. március 18. 17:17, Kedd
Az idei hannoveri CeBIT szakkiállítás jelszava nem más, mint a mobilitás, hiszen a rendezvényen számtalan okostelefont, Wi-Fi kompatibilis eszközt és egyéb hordozható high-tech berendezést mutattak be a gyártók.

Ezen túlmenően pedig az idei CeBIT-en igazi látványosságot jelentettek azon high-tech autók, melyek lényegében minden, manapság elérhető új technológiával fel voltak vértezve, így például többek közt nagy felbontású LCD monitorok, nagy teljesítményű processzorok, DVD lejátszók és faxgépek is helyet kaptak bennük, természetesen komoly felár ellenében.

A világ egyik legnagyobb számítástechnikai és telekommunikációs kiállításán többek közt az AMG, a stuttgarti székhelyű Mercedes házi tuning-, illetve nemesítő cége is képviseltette magát. Az AMG CeBIT-es standján több olyan E és S osztályos Mercedes volt látható, melyekből a cég munkatársai mozgó irodát, illetve mobil szórakoztató központot varázsoltak. Ezen autók high-tech irodai megoldásainak lelke az az úgynevezett MFCU (Multifunction Communication Unit), vagyis multifunkciós kommunikációs egység, mely a hátsó ülések könyöklőjében kapott helyet. Az MFCU segítségével gyerekjáték a faxolás, a szkennelés, vagy éppen a fénymásolás, ezenkívül pedig említésre méltó, hogy többek közt egy GSM mobiltelefon és egy nagy sávszélességű modem is az MFCU részét képezi.


Az AMG csúcstechnológiájú E és S osztályú Mercedeseiben természetesen egy komplett számítógép is található, mely egy 700 MHz-es működési frekvenciájú Intel Mobile Pentium III processzorra, egy 10 GB kapacitású merevlemezre, valamint 512 MB memóriára épül. A számítógép kijelzőjét alaphelyzetben nem lehet látni, viszont gombnyomásra pillanatok alatt előbújik az első ülések háttámlájából.

Az AMG által kínált szórakoztató elektronikai csomag két darab, az első ülések háttámlájába integrált, 6,5 colos képátlójú LCD kijelzőből, valamint egy hat darab DVD lemez kezelésére képes DVD-ROM meghajtóból áll. A kijelzőkön természetesen nemcsak DVD filmeket, hanem televíziós műsorokat, vagy akár teletextet is lehet nézni. A legújabb technológiákat alaposan meg kell fizetni a cégnél, ugyanis az említett Mercedes modellekbe szerelhető komplett irodai rendszer nem kevesebb mint 19 ezer euróba kerül, a szórakoztató elektronikai csomag ára pedig mintegy 3300 euró.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások