Csúcstechnológia és stílus: Megjelent a Logitech diNovo Media Desktop

Csúcstechnológia és stílus: Megjelent a Logitech diNovo Media Desktop

2003. október 18. 14:50, Szombat
A Logitech egy tejlesen újfajta Bluetooth technológiára épülő egér és billentyűzet párost jelentett be. Az első szembetűnő dolog mégis a dizájn. Aki szereti stílusosan berendezni az irodáját is, vagy elege van az egyenszürke megoldásokból, annak új mércét állít a Logitech diNovo Media Desktop.

Az új termék rendkívül attraktív kiegészitője lehet például egy pofás TFT monitornak. Ehhez a Logitech nem csak újradizájnolta a termékét, a billentyűzetet és az egeret, hanem új ergonómiai megoldásokat is bevezetett. Ilyen pl a különálló számbillentyűzet, amellyel a szett komponenseinek száma 4-re nő, természetesen mind vezetéknélküli technológiával összeköttetve. A kompakt formátumú billentyűzet, az MX900-as optikai egér, egy multifunkciós MediaPad, valamint az egér töltő, amely egyben Bluetooth hubként is működik. A multifunkciós MediaPad tartalmaz egy kis számológépet, és egy Bluetooth távirányítás-vezérlőt. A hubként szolgáló töltő pedig egyben kapcsolatot is tud teremteni a PC és egyéb Bluetooth mobil eszközök között.


Logitech diNovo Media Desktop

A diNovo Media Desktop igazán stílusos, alacsony profillal, és titánszerű dizájnnal készül. Mivel a billentyűzet mérete a lecsatolt numpad méretével csökkent, az egeret még közelebb pozícionálhatjuk jobb oldalt, ami sokkal jobb kézreállást tesz lehetővé. A Zero Degree Tilt (TM) billentyűzet teljes méretű gombokkal van felszerelve, valamint azok felületi kiképzése és mozgása is maximális komfortot biztosít gépelés közben. Mivel mind a négy komponens Bluetooth összeköttetést tartalmaz, az eszközöket akár egymástól akár 10 méter távolságban is használhatjuk.
Az MX900 a Logitech legfejlettebb egere jelenleg. A díjnyertes MX Optikai Motor rendkívüli precizitást és pontosságot tesz lehetővé, míg a gyorstöltő állomása állandóan üzemkészen tartja az egeret, hogy mindig készen álljon a játékra, netezésre, vagy akár irodai munkára.


MX900 egér
A diNovo MediaPad számtalan a munkát megkönnyítő tulajdonsággal rendelkezik, valamint optimális játékhoz is. Az irodai feladatokhoz hagyományos számbillentyűzetként, vagy akár gyors számológépként is használhatjuk, ráadásul a számítások eredményét egy egyszerű gyorsbillentyűvel be is illeszthetjük alkalmazásainkba. A MediaPad interaktív LCD-je kijelzi a dátumot és az időt is, amelyek automatikusan szinkronizálódnak a PC-vel. Játékhoz és szórakozáshoz az eszköz Bluetooth távirányítóként is szolgál, amellyel számítógépünk szinte bármely funkcióját távvezérelhetjük.

A még jobb multimédia hatás kedvéért a Logitech még egy Media Desktop szoftvert is mellékel a szetthez, amely elsősegítve a távoli vezérlést még messziről is jól látható a PC monitorán. Ennek segítségével akár filmet is nézhetünk, vagy zenét hallgathatunk, a MediaPad távirányításával. Mindeközben a MediaPad LCD kijelzője tájékoztat minket a fontosabb rendszerüzenetekről, valamint a beérkező emailekről is, vagy akár az instant messenger állapotáról. Természetesen a kijelzőről nem hiányozhat a lejátszott zene, vagy videó címe, a könnyebb válogatás kedvéért.

A Bluetooth hub segítségével szinkronizálhatunk bármilyen PDA-t, vagy mobiltelefont a PC-vel, amely támogatja ezt a fajta összeköttetést. A Logitech mellékeli a Mobile Phone Suite for Bluetooth szoftverét is, amely még a bejövő SMS üzeneteket is direktben a PC-re tudja irányítani. Természetesen ezekre az SMS-ekre rögtön a PC-ről válaszolhatunk is, és igy nem kell a mobil vagy a PDA kényelmetlen billentyűzetét használni. A szoftver segítségével akár fotókat is küldhetünk a PC-re, amelyeket a telefonnal készítettünk, megkönnyítve például a webes közzétételt. A Bluetooth adapter természetesen az ezt támogató nyomtatókkal is képes együttműködni, ezáltal vezeték nélküli nyomtatást lehetővé téve. A diNovo szett ezenkívül tejesen kompatibilis a Logitech Mobile Bluetooth Headsetjével is, amellyel vezeték nélkül élvezhetjük fejhallgatón keresztül a zenét, vagy bármilyen más audió alkalmazást.


Bal oldalon a MediaPad, jobb oldalon a Bluetooth hub és gyorstöltő

A diNovo Media Desktop a Windows 2000 és XP operációs rendszerrel kompatibilis, valamint a MediaPad támogatja az Outlook Expresst, a Windows Messenger 4.7-et, az MSN Messenger 5.0 és 6.0 verziót, valamint a Windows Media Player 9-et. A Logitech természetesen a jövőben bővíteni fogja a kompatiblis alkalmazások listáját.

A szett novembertől lesz kapható a boltokban, illetve online a www.logitech.com oldalon. Az ajánlott fogyasztói ára körülbelül 250 dollár lesz, amely itthon nagyjából 60 ezer forintnak felel meg.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások