Megjelentek az online DVD-kölcsönzők Európában

Megjelentek az online DVD-kölcsönzők Európában

2003. december 23. 13:43, Kedd
[Menedzsmentforum] Karácsony három napján a felmérések szerint többet ülünk a televízió előtt, mint az év bármely más időszakában. Sokakat nem elégít ki a csatornák kínálata, ezért videófilmet vagy DVD-t néznek.

Az ünnepek alatt zárva vannak a videokölcsönzők is, ám Európa számos országában már lehetőség van DVD-filmek online megrendelésére. Az olyan internetes oldalak, mint a Videoisland.com vagy a Screen-select.co.uk vállalják a kiválasztott filmek házhoz szállítását egy napon belül. Több mint két tucat hasonló, csak előfizetőknek szállító szolgáltató jelent meg az interneten az év során.

A DVD-kölcsönző cégek kombinálják az internetes, a csomagküldő és előfizetéses szolgáltatások előnyeit. Az ügyfelek átlagosan közel tizennégyezer film közül választhatnak a kölcsönzők kínálatából. Nem egy meghatározott határidőre kell visszajuttatni a kibérelt DVD-ket, hanem addig birtokolhatja az előfizető azokat, amíg fizeti a havi díjat.

Nagy-Britanniában a háztartások 40-50 százaléka rendelkezik DVD-lejátszóval, így az újszerű internetes szolgáltatás előtt hatalmas jövő áll, várhatóan a helyi videokölcsönzők rovására.

Az Európában idén megjelent előfizetős DVD-kölcsönző cégek modellje az Egyesült Államokban 1998 óta működő Netflix, mely 1,4 millió taggal működik, és nyolc DVD-t ad ki egy-egy ügyfélnek, havi rotációban. A rendszer egyik előnye, hogy az online adatbázis hatalmas választékot tesz lehetővé, illetve, hogy 92 százalékos megbízhatósággal postázzák már másnap a kért filmeket.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások