Pacific Fighters az év végén

Pacific Fighters az év végén

2004. április 1. 16:56, Csütörtök
A világ egyik legnagyobb játékkiadója, az UbiSoft egy újabb ígéretes alkotást jelentett be. Az IL-2 Sturmovik fejlesztői, az orosz 1C készít egy repülőgép szimulátort, melynek címe Pacific Fighters lesz, és a II. világháborúba fog elkalauzolni minket.

Részt vehetünk majd abban az ütközetben, az emlékezetes midway-i csatában ahol megfordult a háború menete a Csendes-óceánon, de ott leszünk a légi-tengeri háború következõ jelentõs fejezeténél, Guadalcanal szigetén és környezõ vizein lezajlott műveleteknél is. Az amerikai tengerészgyalogosok 1942. augusztus 7-én szálltak partra a szigeten, ezt követõen fél éven keresztül folytak elkeseredett harcok itt a japán szárazföldi csapatokkal. A japánok csak 1943 februárjában ürítették ki a szigeten utolsó állásaikat. 40 nap leforgása alatt 500 tengerészeti repülõgépet veszítenek a Korall-tenger repülõterei felett és a tenger feletti harcokban.

Klikk ide! Klikk ide!

Ott leszünk majd az ugyancsak híres Iwo Jima szigetért vívott harcoknál. Itt vették a legnagyobb hasznát az amerikaiak a navahóknak, a japánok ugyanis meg tudták fejteni a légierő és a hadsereg rejtjeleit, ám a navahó kódbeszéddel nem boldogultak. Az amerikaiak tudatában voltak, micsoda stratégiai előnyhöz jutottak ezzel, és az indián híradókat őrző tengerészgyalogosoknak kiadták, hogy a navahók nem kerülhettek élve az ellenség kezébe. Ez közvetve azt jelentette, hogy veszély esetén az őrségnek kellett volna végeznie velük.

A játékban az összes résztvevő haderő oldalán hadba vonulhatunk: Amerika, Japán, Anglia és Ausztrália. Repülőgépekben sem lesz hiány, több mint 40 választható gépmadár lesz a játékban, köztük olyan híres repülők mint az F6F Hellcat vagy a japán Zero. Lesznek bombázók is a játékban, úgymint Mitsubishi G4M Betty, B-25 Mitchell...

Klikk ide! Klikk ide!

Persze a fejlesztők a változatos missziókra is odafigyelnek. Lesz bombázás, torpedó-támadás és légiharc minden mennyiségben. Többjátékos módban lesz lehetőség egyszerű free-for-all-ra, de kooperatív küldetéseket is játszhatunk. A megjelenés nincs is messze, még ebben az évben várható a boltok polcain.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások