Lázban égnek az Apple rajongói az új iMac megjelenése előtt

Lázban égnek az Apple rajongói az új iMac megjelenése előtt

2004. augusztus 29. 20:08, Vasárnap
Néhány nappal az új iMac bemutatója előtt tovább folytatódik a lázas találgatás a különböző internetes oldalakon és fórumokon az új számítógép külsejéről, és belső tartalmáról egyaránt.

A találgatásokat néhány fénykép indította el, amelyek állítólag egy párizsi liftben készültek, és egy viszonylag kis méretű dobozt ábrázoltak, amelyben a számítógép lelke a folyadékkristályos panel mögött helyezkedik el. A képek valódiságát ugyan nem sikerült leellenőrizni, de folyamatos táptalajt biztosítottak a különböző híreszteléseknek.


Az új iMac valószínűleg a Sony VAIO-ra fog hasonlítani

A képeket némileg alátámasztotta a Think Secret nevű internetes oldal két héttel korábban közzétett bejelentése, miszerint hamarosan megjelenik az új iMac első két változata, amelyek a képernyő méretében, valamint a processzor órajelében térnek el egymástól. Eszerint az első változat egy 17 hüvelyes panelt, valamint egy 1,6 GHz-en futó G5 processzort foglal magában, míg a drágább példányt 20 hüvelykes kijelzővel és 1,8 GHz-es processzorral szerelik fel. Az oldal információi szerint a két modell ára 1300 és 2200 dollár között lesz, és az alaplap mindkét esetben a kijelző mögött található.

A rajongók és a szakértői oldalak ugyanakkor továbbra is sötétben tapogatóznak, bár nagy többségük egyetért abban, hogy az új iMac folyadékkristályos kijelzőt és gyorsabb processzort tartalmaz majd. A felfokozott várakozás már megszokott az Apple termékeit illetően, hiszen a vállalat mindig is híres volt merész újításairól, amelyek nem egy esetben forradalmasították a személyi számítógépek piacát. A rajongók izgalma különösen érthető, hiszen több mint két év telt el az utolsó iMac bemutatása óta, és az Apple termékére is ráfért már némi ráncfelvarrás. A legnagyobb várakozás az új processzort előzi meg, és a felhasználók bíznak abban, hogy a G5 - megfizethető áron, azaz lehetőleg 1000 dollár alatt - tartani fogja a lépést az Intel és az AMD termékeivel.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások