Az Apple bemutatta az új iMac G5 modellcsaládot

Az Apple bemutatta az új iMac G5 modellcsaládot

2004. augusztus 31. 23:34, Kedd
Az Apple a párizsi Apple Expo szakkiállítás megnyitóján bemutatta az új iMac G5 modellcsaládot. A PowerPC G5 processzorokkal felszeret gépek különlegessége, hogy minden szükséges kiegészítőt a lapos képernyő házába építettek.

A teljes iMac G5 számítógép csupán 2 hüvelyk vastag < jelenleg ez a világ legvékonyabb asztali számítógépe. Az új modellcsalád tagjai 17 vagy 20"-es aktív-mátrix képernyôt kaptak, és 1,6 vagy 1,8 GHz-es PowerPC G5 processzor köré épülnek. "Ahogy az iPod átalakította a digitális zenelejátszók piacát, úgy az új iMac G5 is újrafogalmazza, hogy mit is várjuk el egy személyi számítógéptôl," - mondta Philip Schiller, az Apple nemzetközi termék-marketingért felelôs alelnöke. "Mivel az egész rendszer, a 17 vagy 20 hüvelykes képernyôvel együtt alig 5 centiméter vastag, sokan biztos elmerengnek majd: 'És hova lett a számítógép?'"

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az egész számítógép, a tápegységgel és a tálca nélküli optikai meghajtóval együtt a lapos képernyô házába lett építve és egy alumínium lábon áll. Minden csatlakozó könnyen elérhetôen sorakozik a készülék hátulján, de a választható AirPort Extreme és Bluetooth rádiós adatátviteli modulok is segítenek a kábelrengeteg csökkentésében. Kecses formájának, kis helyigényének és csendes működésének köszönhetôen az új gép tökéletesen illeszkedik az otthoni vagy irodai környezetbe.

Az új PowerPC G5 processzort számtalan apró fejlesztés egészíti ki. A 17"-es modell vagy 1,6 GHz-es processzorral és CD-RW/DVD-ROM-meghajtóval vagy 1,8 GHz-es processzorral és CD-RW/DVD-R SuperDrive-val kerül forgalomba, míg a 20"-es modell 1,8 GHz-es processzort és szintén SuperDrive meghajtót tartalmaz. A teljesen újratervezett architektúrának köszönhetôen az új modellek 600 MHz-es elôoldali rendszerbusz köré épülnek, és akár 2 GByte 400 MHz-es DDR memória kerülhet beléjük. A grafikus alrendszer AGP 8x buszon át illesztett NVIDIA grafikus vezérlôvel valamint akár 250 GByte-os SATA meghajtóval rendelkezik.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A gépben három USB 2.0 csatlakozó található, illetve további 2 kapu van az Apple USB billentyűzeten. A két FireWire 400 slot lehetővé teszi digitális kamerák, valamint az iPod és iSight csatlakoztatását. A vezeték-nélküli hálózatokat a beépített Bluetooth modul és a választható AirPort Extreme kártya teszi könnyedén elérhetôvé. A hagyományos, vezetékes hálózatokhoz beépített 10/100-as Ethernet és az 56 kbps sávszélességet biztosító V.92 modemen keresztül lehet az új iMac számítógépeket csatlakoztatni.

A gépekre előre telepítve van a Mac OS X 10.3 "Panther" operációs rendszer, és már alapesetben is széles szoftverválaszték van installálva. A legolcsóbb, 1,6 GHz-es processzorral felszerelt, 17"-os változat ára várhatóan 350 ezer forint lesz, míg a nagyobb teljesítményű, 20"-os verzió kb. félmillió forintba fog kerülni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások