Jön a színes kijelzős Photo iPod

Jön a színes kijelzős Photo iPod

2004. október 11. 12:35, Hétfő
Egyes értesülések szerint az Apple Computer még az ünnepek előtt piacra dobja a színes kijelzős iPod készülékeket, amik a jó minőségű fényképekkel is megbirkóznak.

A Think Secret web oldalán közzétett információk szerint az új lejátszók a jelenleg kapható negyedik generációs készülékekre épülnek, de 60 GB-os háttértárolót, valamint nagyfelbontású színes kijelzőt kapnak, és a kijelző tartalmát akár a hagyományos tévékészülékeken is megjeleníthetjük. Az új termék ára minden bizonnyal eléri az 500 dollárt.


Külső médiatároló már most is van - a képen a Belkin gyártmánya

Az Apple egyelőre semmilyen információval nem szolgált az új készülékekről, de a Think Secret a közelmúltban - mint például a G5 processzorral felszerelt iMac számítógépek esetében - rendkívül pontos adatokkal szolgált a vállalat bemutatás előtt álló termékeiről, így nem lehet figyelmen kívül hagyni az oldal értesüléseit. Az Apple elképzelése mindenesetre kuriózumnak számít, hiszen a konkurens vállalatok a képek helyett a filmlejátszást tartják elsődleges fontosságúnak a hordozható eszközök tekintetében. Az Apple elnöke azonban az iPodhoz hasonló lejátszók esetében a képek megjelenítését tartja fontosabbnak, hiszen - amint azt Steve Jobs egy interjúban megjegyezte - filmnézés közben nem vehetjük igénybe a lejátszó egyéb funkcióit, míg a képeket többféle módon is összeköthetjük a készülék eredeti feladatával.

A Think Secret szerint a Photo iPod közelgő megjelenésének egyik legfontosabb bizonyítéka, hogy az iPod chipjeit gyártó PortalPlayer legújabb fejlesztése már támogatja az új funkciókat. A PP5020 jelzésű processzor támogatja a színes LCD-kijelzőket, és képes a kijelző tartalmát tévékészülékre, vagy akár nyomtatóra továbbítani. A gyártó közleménye szerint a chip a fényképek megjelenítését is támogatja, és a beépített slideshow funkció segítségével zenehallgatás közben akár hosszú képsorozatokat is megtekinthetünk.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások