Bemutatták az Apple mini modelleket

Bemutatták az Apple mini modelleket

2005. január 12. 13:13, Szerda
Az Apple bemutatta minden idők legkisebb és legkedvezőbb árú Mac számítógépeit, a Mac mini modelleket, melyet elsősorban a vállalat termékeivel még ismerkedőknek szánnak.

A vállalat vezetője, Steve Jobs szerint az alig 5 cm magas és alig 1,3 kg tömegű Mac mini új megvilágításba helyez mindent, amit eddig az otthoni számítógépekről gondolhattunk. "A Mac mini mindenki számára elérhetővé teszi a Mac OS X és az iLife kínálta lehetőségeket" - mondta Steve Jobs, az Apple elnök-igazgatója. "Csak csatlakoztasson egy képernyőt, egy billentyűzetet és egeret, és máris meglepően kompakt Mac géphez jutott, rendkívül barátságos áron."

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Minden Mac mini számítógépre előre telepítve van az Apple multimédia szoftvereinek legújabb gyűjteménye, az iLife '05 csomag. Ez tartalmazza az iPhoto, iMovie, iDVD, GarageBand és iTunes programok legújabb változatait. A Mac mini szoftvercsomagja az UNIX-alapú Mac OS X 10.3 "Panther" operációs rendszer köré épül, és ezeken kívül tartalmazza még az iChat AV videó-konferencia szoftvert, a Safari web-böngészőt, a Mail levelezőt, a Sherlock keresőt, az iCal naptárprogramot az Address Book címtárral és DVD lejátszót is. A régebbi Mac OS változatokhoz készült szoftverek továbbra is a Classic környezeten keresztül használhatók.

A Mac mini az otthoni alkalmazások számára elegendő teljesítményt biztosító 1,25 vagy 1,42 GHz-es PowerPC G4 processzort és egy 32 MB-os ATI Radeon 9200 videókártyát tartalmaz. Mindkét változatot tálcanélküli kombó meghajtóval szerelték fel, ami lehetővé teszi CD-lemezek készítését és DVD-lemezek lejátszását is; továbbá egy 40 vagy 80 GByte-os Ultra ATA merevlemezt is magában foglal.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A kiegészítők - mint például az iPod digitális zenelejátszók - a két USB 2.0 illetve a FireWire 400 kapukon keresztül csatlakoztathatók. A mellékelt átalakító segítségével a DVI kimenetre hagyományos VGA képernyők is kapcsolhatók. A hálózati csatlakozásokat 10/100-as Ethernet és 56 kbps-os modem biztosítja, de lehetőség van 54 Mbps-os vezeték nélküli kártya vagy Bluetooth modul beépítésére is. A hazai részleg igérete szerint a termék hamarosan megrendelhető lesz a magyarországi viszonteladóknál is.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások