Parkolási díj fizetés SMS-ben Budapesten is

Parkolási díj fizetés SMS-ben Budapesten is

2005. március 3. 14:18, Csütörtök
A budapesti parkolási rendszer meghatározó részét üzemeltető Centrum Parkoló Kft és a T‑Mobile Magyarország Rt. együttműködésének köszönhetően a júniustól elérhető újdonsággal az előzetes szerződéskötést követően a parkolási díj SMS-ek küldésével is kifizethető, és a vállalat előfizetői mobiltelefonnal is feltölthetik egyenlegüket.

A T‑Mobile előfizetői számára Budapesten a Centrum Parkoló Kft. által üzemeltetett fizetőparkolási zónákban (az I., II., VI., VII., VIII., XI. és XII. kerületekben) nyártól jelentősen egyszerűsödik a parkolási díj megfizetése. A mobiltelefonos parkolási díjfizetés előnye, hogy mellőzhető az aprópénz vagy a parkolóóra keresgélése. Emellett a parkolójegy nem jár le, hiszen parkolás kezdetét és végét az ügyfél mobiltelefonjával jelzi, a szükséges díj az egyenlegből ennek alapján kerül levonásra. Az ellenőrök az előzetesen megadott adatok alapján szintén mobilhálózaton keresztül ellenőrzik azt, hogy rendelkezik-e az autós érvényes virtuális parkolójeggyel.

Kezdetben 3300 forinttal tölthető fel a parkolási egyenleg, amelyből 3000 forint fordítható mobilparkolásra. A Centrum Parkoló Kft-nél előzetes szerződés alapján vezetett egyenleg egyszerűen feltölthető a hagyományos megoldások mellett mobiltelefonon is. Elegendő elküldeni a 3300-as számot a 30/4444-222-es telefonszámra, majd az érkező és a vásárlást összegző üzenetet jóváhagyni. A mobilszolgáltató előfizetéses ügyfelei meghatározott összegig havi számlájukkal utólag, ezen felül vagy Domino kártyásként elektronikus úton feltölthető m-com egyenlegükből növelhetik a parkolásra szolgáló keretet. Szűcs Ákos, a Centrum vezetője elmondta, hogy a beruházás eddig 40-50 millió forint volt, de még további invesztíció szükséges, mivel bővíteni akarják rendszert.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások