Boltokban a Cold Fear

Boltokban a Cold Fear

2005. március 30. 18:18, Szerda
Az Ubisoft az elmúlt hónapokban szinte csak minőségi játékokkal lepte meg a játszani vágyók ezreit. Most a Darkworks Studio által fejlesztett horror-játék végre megjelent PC-re is.

A folytatás is hozza a stabil minőséget, ráadásul a horror műfaj mindig is kimondottan hálás területnek bizonyult a játékkiadók számára (hacsak nem baltáztak el valamit). A Cold Fear pedig erősen horrorjáték. A történet szerint Tom Hansen szerepét játsszuk, aki az amerikai parti őrségnél teljesít szolgálatot, amikor is befut egy segélykérés egy orosz bálnavadászhajóról. Háborgó tenger, hatalmas vihar és friss húsra éhes szörnyek tonnaszámra, gyakorlatilag ez a Cold Fear receptje.

A játékban természetesen a karaktert segítő szereplők is helyet kaptak, ilyen pl. Jason Bennett, CIA-ügynök, vagy Anna Kamsky, Viktor Kamsky, a híres tudós lánya. Ehhez képest az ellenség sem rossz, különösen az Exocel nevű kollégára hívnám fel a figyelmet, mert az valami brutális.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Az külön érdekesség, hogy az 1986 óta létező francia Ubisoft még nem adott ki horror játékot. A kiadót főképp a Tom Clancy sorozatok, a Prince of Persia, a Rayman-sorozat, a Settlers-sorozat, és persze sok más tette híressé. A Darkworks fejlesztőinek munkáját pedig legutóbb az Alone in the Dark 4-ből ismerhetjük. Az irányítás természetesen harmadik személyű, ez nyilván a Silent Hill-sorozat, vagy éppen a tavalyi év kellemes meglepetéseként számon tartott Suffering hatása.

A program egyébként nemcsak az említett bálnavadászhajón, de egy olajfúrótornyon és egy lakatlan szigeten is akcióba taszítja a játékost, így nem kell félni, hogy túlságosan egysíkú lenne a játékmenet. Tavaly már volt szerencsénk néhány jól eltalált túlélő horrorhoz, amíg megérkezik ezek folytatása, addig kiváló borzongást nyújthat a Cold Fear, a műfaj rajongói számára mindenképpen.

A játék honlapja

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások